Vaš jezik?
  • en
  • sl
  • de
  • it
  • hr
MARKIZ

MARKIZ

Vino za meditacijo. Prava izbira ob prebiranju vaše najljubše knjige ali poslušanju glasbe.

Videz, aroma in okus

+

Videz: zapeljiv jantarni lesk.

Aroma: mamljiv vonj po rozinah, suhih marelicah, breskvah in kostanjevem medu.

Okus: gladek, bogat okus z zrelo sadno noto in dolgim odhodom.

Sommelier priporoča

+

K hrani: idealen sladek zaključek elegantnih večerij. Priporočamo ga tudi poleg palačink z marmelado, marelične krostate, jabolčnega zavitka, pečenih jabolk in panakote s kakijevim prelivom.

Temperatura serviranja: 6–8 °C.

Potencial staranja: v temnem prostoru do 15.

Način pridelave

+

Poreklo
Vinorodni okoliš: Brda
Površina vinogradov: 4 ha
Oblika vinogradov: terase
Način vzgoje: enojni Guyot
Nadmorska višina: 120 – 150 m
Gostota sajenja: 5,000 trsov/ha
Starost vinogradov: 10 – 25 let
Tip zemlje: lapor, peščenjak,
Podnebje: submediteransko, mešanje toplega morskega zraka in hladnih alpskih vetrov

Grozdje
Sorta:
80% Rebula, avtohtona sorta v Goriških Brdih
20% Chardonnay
Trgatev: izključno ročna v lesene zabojčke
Zorenje v lesenih zabojčkih 5 mesecev

Fermentacija
100% v posodah iz nerjavečega jekla

Zorenje
100% v posodah iz nerjavečega jekla

Nagrade

+

 

Leto in ime ocenjevanja Letnik vina Nagrada
2017 Vino Slovenija Gornja Radgona 2013 Zlata medalja

Parametri

+
Letnik vina: 2011
Alkohol: 11,5% vol
Skupne kisline: 6,96 g/l
pH: 3,82
Ostanek sladkorja: 201,2 g/l

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.