Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI
close
Košarica
Your cart is empty

Jagodna panna cotta in sladki muškat – verduca iz linije Quercus.

Sestavine, ki jih potrebujete so naslednje:
Hrustljav osnovni del pripravite iz:
  • 130 g zdrobljenih keksov
  • 65 g stopljenega masla.
Panna cotto pripravite iz:
  • 30 g sladkorja
  • 1 čajna žlička vaniljinega ekstrakta
  • 0,5 l mleka ali kokosovega mlek
  • 0,5 l sladke smetane
  • 6 lističev želatine
Preliv za panna cotto pa boste pripravili tik pred serviranjem iz:
  • 300 g svežih jagod
  • 10 g sladkorja
Okusna sladica, ki bo navdušila prav vsakega. Upoštevajte samo to, da jo morate pred serviranjem za nekaj ur shraniti v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi.

Kekse zmeljemo in zmešamo s stopljenim maslom ter enakomerno razporedimo v kozarčke. Kozarčke premaknemo na hladno, da se masa malce ohladi.
Liste želatine namočimo v hladno vodo in pustimo stati 10 minut, da se zmehčajo.
V posodo medtem vlijemo mleko in smetano ter segrejemo do 70°C. Med kuhanjem dodamo sladkor in žličko vaniljinega ekstrakta. Odmaknemo z gorilnika in počasi vmešamo zmehčano želatino, ki smo jo pred tem dobro oželi. Previdno mešano, da se želatina povsem stopi. Počakamo, da se nekoliko ohladi, potem pa tekočino dolijemo v kozarčke, kjer že imamo hrustljave kekse.
Vse skupaj postavimo v hladilnik, kjer naj sladica počiva vsaj 8 ur.
Pred postrežbo narežemo 300 g svežih jagod, ki jih nekoliko posladkamo. Z žičko jih naložimo na panna cotto in takoj postrežemo. Zraven ponudite kozarec sladkega muškat verduca iz linije Quercus.

Dober tek!