Jagodna panna cotta in sladki muškat – verduca iz linije Quercus.
- 130 g zdrobljenih keksov
- 65 g stopljenega masla.
- 30 g sladkorja
- 1 čajna žlička vaniljinega ekstrakta
- 0,5 l mleka ali kokosovega mlek
- 0,5 l sladke smetane
- 6 lističev želatine
- 300 g svežih jagod
- 10 g sladkorja
Kekse zmeljemo in zmešamo s stopljenim maslom ter enakomerno razporedimo v kozarčke. Kozarčke premaknemo na hladno, da se masa malce ohladi.
Liste želatine namočimo v hladno vodo in pustimo stati 10 minut, da se zmehčajo.
V posodo medtem vlijemo mleko in smetano ter segrejemo do 70°C. Med kuhanjem dodamo sladkor in žličko vaniljinega ekstrakta. Odmaknemo z gorilnika in počasi vmešamo zmehčano želatino, ki smo jo pred tem dobro oželi. Previdno mešano, da se želatina povsem stopi. Počakamo, da se nekoliko ohladi, potem pa tekočino dolijemo v kozarčke, kjer že imamo hrustljave kekse.
Vse skupaj postavimo v hladilnik, kjer naj sladica počiva vsaj 8 ur.
Pred postrežbo narežemo 300 g svežih jagod, ki jih nekoliko posladkamo. Z žičko jih naložimo na panna cotto in takoj postrežemo. Zraven ponudite kozarec sladkega muškat verduca iz linije Quercus.
Dober tek!