close
Košarica
Your cart is empty

Jagodna panna cotta in sladki muškat – verduca iz linije Quercus.

Sestavine, ki jih potrebujete so naslednje:
Hrustljav osnovni del pripravite iz:
  • 130 g zdrobljenih keksov
  • 65 g stopljenega masla.
Panna cotto pripravite iz:
  • 30 g sladkorja
  • 1 čajna žlička vaniljinega ekstrakta
  • 0,5 l mleka ali kokosovega mlek
  • 0,5 l sladke smetane
  • 6 lističev želatine
Preliv za panna cotto pa boste pripravili tik pred serviranjem iz:
  • 300 g svežih jagod
  • 10 g sladkorja
Okusna sladica, ki bo navdušila prav vsakega. Upoštevajte samo to, da jo morate pred serviranjem za nekaj ur shraniti v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi.

Kekse zmeljemo in zmešamo s stopljenim maslom ter enakomerno razporedimo v kozarčke. Kozarčke premaknemo na hladno, da se masa malce ohladi.
Liste želatine namočimo v hladno vodo in pustimo stati 10 minut, da se zmehčajo.
V posodo medtem vlijemo mleko in smetano ter segrejemo do 70°C. Med kuhanjem dodamo sladkor in žličko vaniljinega ekstrakta. Odmaknemo z gorilnika in počasi vmešamo zmehčano želatino, ki smo jo pred tem dobro oželi. Previdno mešano, da se želatina povsem stopi. Počakamo, da se nekoliko ohladi, potem pa tekočino dolijemo v kozarčke, kjer že imamo hrustljave kekse.
Vse skupaj postavimo v hladilnik, kjer naj sladica počiva vsaj 8 ur.
Pred postrežbo narežemo 300 g svežih jagod, ki jih nekoliko posladkamo. Z žičko jih naložimo na panna cotto in takoj postrežemo. Zraven ponudite kozarec sladkega muškat verduca iz linije Quercus.

Dober tek!

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI