close
Košarica
Your cart is empty

Uživaj odgovorno!

Vrhunska smučarka Ana Bucik je postala ambasadorka Kleti Brda, ki kot uspešna športnica tudi v svojem zasebnem življenju prisega na zmernost.

Z vesljem sporočamo, da smo v letošnjem letu začeli sodelovati z vrhunsko alpsko smučarko Ano Bucik, saj nas povezujejo skupne vrednote trdega dela, vztrajnosti in predanosti teritoriju.

Naš skupni moto je delaj trdo in uživaj zmerno. To sporočilo želimo v Kleti Brda kot družbeno odgovorno podjetje razširiti med ljudi.

Sodelovanje predstavlja obojestransko priložnost, saj poudarja aktivnega načina življenja in pa tudi vrednote odgovornega uživanja vina, še posebej med mladimi, ki jim predstavlja vzor in motivacijo.

ODGOVORNI DO VINA IN LJUDI!

Vino je del naše prehrane, kulture in zgodovine. Je pa obenem alkoholna pijača, zato je treba z njim ravnati odgovorno. Kot ena izmed večjih kleti v regiji aktivno spodbujamo ODGOVORNO pitje vina.

TREZNI ZA VOLAN!

Pred zabavami se vnaprej dogovorimo, kdo bo vozil ali pokličemo taksi. Najbolj varno je, če voznik alkohola ne pije.

KDO NAJ NE PIJE ALKOHOLA?

Mladoletne osebe, nosečnice, doječe matere, ljudje, ki jemljejo zdravila ali jim pitje alkohola odsvetuje zdravnik.

VEM, KAJ PIJEM IN KAJ JEM.

Spajanje vina s hrano ni le prijetna izkušnja, temveč tudi upočasni resorpcijo alkohola v kri, kar pomeni, da ostajamo trezni. Vodilo naj bo vedno zmernost.

OB VINU VODA. VEDNO.

Ob kozarcu vina vedno spijemo kozarec vode. S tem bomo zmanjšali možnost alkoholiziranosti ter preprečili dehidracijo in njene posledice. Voda naj bo za žejo, vino pa za užitek.

ZAVEDAJMO SE SVOJIH OMEJITEV.

Priporočena količina vina je do 2 enoti dnevno za moške in do 1 enoto dnevno za ženske. Ena enota pomeni en deciliter vina.

 

Za več informacij o programu Wine in Moderation obiščite: https://www.wineinmoderation.eu/

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI