close
Košarica
Your cart is empty
de Baguer

A plus

Deli facebook
Belo in rdeče vino A plus je največ, kar vam lahko ponudi briška zemlja.

Pridelani sta samo v najboljših letnikih, v omejeni seriji z oštevilčenimi steklenicami. Eleganca vin A plus je rezultat tenkočutnega spremljanja zorenja grozdja na izjemnih legah, skrbnega donegovanja v najboljših barikih in avtorske vloge glavnega enologa. V njih boste zaznali mojstrovo roko ter posebnosti posameznega letnika in rastišča.

Vinograd

Briška klima spaja svežino hladnih alpskih vetrov in toplega sredozemskega zraku, kar daje tukajšnjim vinom bogato aromatiko. Najbolj prepoznavna značilnost briških vin pa je mineralnost, ki izhaja iz posebne zemlje – opoke.

Pridelava v kleti

A PLUS – BELO

Pridelano samo v kakovostno najboljših letnikih. Vsaka sorta je predelana posebej. Vse grozdje je bilo razpecljano, kratko macerirano in stisnjeno pri nizkih tlakih. Po 48 urah bistrenja s hlajenjem je bil pretočen le popolnoma bister del mošta v francoske barrique in fermentacija v njih. Po končani fermentaciji in poteku mlečnega razkisa je sledilo 12 do 24-mesečno zorenje v stiku z drožmi, s tedenskim dvigovanjem. Zorenje je potekalo ločeno po sortah. Po pripravi zvrsti je vino zorelo v inox posodah

A PLUS – RDEČE

Pridelano samo v kakovostno najboljših letnikih. Vsaka sorta je pridelana posebej. Vse grozdje je vinificirano ločeno. Izvedena je bila dolga maceracija pri temperaturi 25-28˚C. Merlot je bil maceriran 15 dni, cabernet sauvignon 18 dni in cabernet franc 13 dni. Po maceraciji in fermentaciji so bila vina pretočena v francoske barrique sode. Cabernet sauvignon v nove sodčke, cabernet franc v eno leto stare 350 l sodčke, merlot pa polovico v nove in polovico v eno leto stare sodčke. Zorela so ločeno 24 mesecev. Mlečni razkis je potekel v celoti. Sledil je izbor najboljših sodčkov caberneta, merlota in cabernet franca, združevanje in nadaljnje zorenje v velikih 40 hl sodih.

Nagrade

OCENJEVANJA
Decanter World Wine Awards 2021 – Velika Britanija A Plus belo 2013 Zlata medalja
Decanter World Wine Awards 2021 – Velika Britanija A Plus rdeče 2015 Srebrna medalja

 

Nagrade

OCENJEVANJA
Decanter World Wine Awards 2021 – Velika Britanija A Plus belo 2013 Zlata medalja
Decanter World Wine Awards 2021 – Velika Britanija A Plus rdeče 2015 Srebrna medalja

 

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI