A plus
A plus vina sta pridelani samo v najboljših letnikih, v omejeni seriji. Eleganca vin A plus je rezultat tenkočutnega spremljanja zorenja grozdja na izjemnih legah, skrbnega donegovanja v najboljših barikih in avtorske vloge glavnega enologa. V njih boste zaznali mojstrovo roko ter posebnosti posameznega letnika in rastišča.
Vinograd
Briška klima spaja svežino hladnih alpskih vetrov in toplega sredozemskega zraku, kar daje tukajšnjim vinom bogato aromatiko. Najbolj prepoznavna značilnost briških vin pa je mineralnost, ki izhaja iz posebne zemlje – opoke.
Pridelava v kleti
Pridelano samo v kakovostno najboljših letnikih. Vsaka sorta je predelana posebej. Vse grozdje je bilo razpecljano, kratko macerirano in stisnjeno pri nizkih tlakih. Po 48 urah bistrenja s hlajenjem je bil pretočen le popolnoma bister del mošta v francoske barrique in fermentacija v njih. Po končani fermentaciji in poteku mlečnega razkisa je sledilo 12 do 24-mesečno zorenje v stiku z drožmi, s tedenskim dvigovanjem. Zorenje je potekalo ločeno po sortah. Po pripravi zvrsti je vino zorelo v inox posodah.
Nagrade
OCENJEVANJA
Decanter World Wine Awards 2021 – Velika Britanija A Plus belo 2013 – Zlata medalja
Decanter World Wine Awards 2021 – Velika Britanija A Plus rdeče 2015 – Srebrna medalja
Nagrade
OCENJEVANJA
Decanter World Wine Awards 2021 – Velika Britanija A Plus belo 2013 – Zlata medalja
Decanter World Wine Awards 2021 – Velika Britanija A Plus rdeče 2015 – Srebrna medalja