close
Košarica
Your cart is empty

KAKO IZBRATI VINO ZA DARILO

Iščete darilo za sorodnika, šefa, prijatelja, ali morda novega soseda? Niste ravno vinski poznavalec in ne bi radi zgrešili pri izbiri? Brez skrbi, imamo rešitev za vas.

Pomembno je, da upoštevate  tri dejavnike: priložnost, proračun in življenjski slog obdarovanca.

Proračun

Koliko denarja ste pripravljeni odšteti za darilo? 5, 10, 20 ali morda celo več kot 30 evrov? Najdražje buteljke je najbolj smotrno kupovati osebam, ki se zelo dobro spoznajo na vina in jim takšne buteljke tudi ne bo škoda odpreti. Sami veste, kako nekatera dražja vina ostajajo v vaši shrambi v pričakovanju prave priložnosti, medtem pa se vino postara in ko ga le odpremo, nas lahko vse prej kot navduši. Buteljka, ki jo z veseljem odpremo v družini, s partnerjem ali prijateljem ni nujno draga. Bolj je pomembno, da izberemo vino, primerno priložnosti in življenjskemu slogu osebe, ki jo želimo obdariti.

Letni čas

Pomlad, poletje, jesen, zima, vsak letni čas kliče po drugačnih vinih. Spomladi imamo raje lažja, sveža bela vina, kot so na primer bela vina iz linije Quercus, saj se lepo spajajo s pomladnimi jedmi; poletje je čas za aperitive, vina z nižjo alkoholno stopnjo, roséje ali pa morda sladek Peneči muškat, ki se lepo poda k poletnim sadežem in sladicam. Jeseni zaradi nižjih temperatur in konkretnejše hrane pa že posegamo po bolj strukturnih vinih, donegovanih v lesenih sodih (Bagueri superior), zima je čas praznikov in druženja ob kuhanem vinu in peninah.

Življenjski slog

Mlajši ljudje se veliko družijo zunaj, zato doma po vinu redkeje posegajo, če pa že, imajo raje penine in aperitiv . Ljubitelji narave, kampiranja ali jadranja se bodo razveselili večjega in za transport bolj praktičnega pakiranja (Quercus selection 3 l). Starejši vino dojemajo kot del obroka, zato imajo raje vina, ki so namenjena takojšnji porabi in niso prezahtevna, kar velja za kakovostna vina v buteljčnih steklenicah Klet Brda. Kdor ljubi glamur pa običajno prisega na penine, pridelane po klasični metodi (Bagueri brut, rose ali zero), ali na mirna vina iz ultra premium segmenta, pridelana v kleti naši ekskluzivni kleti de Bagueri (A plus ali de Baguer). Seveda pa je treba upoštevati tudi preference obdarovanca. Ali ima raje belo ali rdeče vino, suho ali z nekoliko več ostanka sladkorja, ga morda navdušujejo mehurčki?

Z vinom poklanjamo zgodbo sožitja med človekom, naravo in vinsko trto.  Takšno darilo razveseli tako poznavalca, kot tudi tistega, ki šele odkriva očarljivi svet vina.

Napolnimo življenje z veseljem, ki ga premišljeno izbrana steklenica izzove v obdarovancu. Če pa darilu dodamo še nekaj osebnega npr. ročno napisano prisrčno sporočilo ali voščilo, smo zadeli v polno.

Pester nabor vin, primernih za obdarovanje, najdete v spletni trgovini. Za vas smo pripravili tudi različna darilna pakiranja, ki bodo poskrbela, da bo darilo še privlačnejše.

Za nasvet pa smo vam vedno na voljo tudi v naših vinotekah.

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI