close
Košarica
Your cart is empty
VRHUNSKA LINIJA

Arhivska vina

Deli facebook
V naši kleti staramo vina vse od leta 1957. Steklenice arhivskega vina se nahajajo v najstarejšem delu kleti, kjer je stalna temperatura 12° C. Po mnogih letih arhiviranja se na steklenici nabere žlahtna plesen, ki ji daje žlahten videz in poseben čar.

NAVODILA ZA ODPIRANJE
Pred odpiranjem steklenice njeno grlo nežno očistimo in pazimo, da steklenice ne tresemo preveč. Previdno jo odpremo, da ne poškodujemo plutastega zamaška, ki je zaradi starosti krhek in napit z vinom. Steklenico odpremo vsaj eno uro pred pitjem.

KAKO DEGUSTIRAMO ARHIVSKA VINA
Priporočamo, da vino takoj po odprju steklenice pretočimo v decanter in vino na pol ure rahlo premešamo. Vino bo v dekanterju zadihalo in počasi se bodo začele sproščati arome.

Za pokušino arhivskega vina potrebujemo večje pecljate kozarce. Degustiramo ga s spoštovanjem in vino večkrat zavrtimo v kozarcu ter spremljamo kako se njegove arome in okus s časom spreminjajo.

Arhiva

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI