close
Košarica
Your cart is empty
VRHUNSKA LINIJA

Arhivska vina

Deli facebook
Naša edinstvena arhivska klet hrani 100.000 steklenic izbranih vin od leta 1957 dalje, saj tu zorijo izključno le najboljši letniki vse od ustanovitve kleti. Vinski arhiv se nahaja v najhladnejšem delu podzemne kleti, kjer je naravna temperatura vse leto 15 ˚C, vlaga pa optimalna za zorenje strukturnih vin.

NAVODILA ZA ODPIRANJE
Pred odpiranjem steklenice njeno grlo nežno očistimo in pazimo, da steklenice ne tresemo preveč. Previdno jo odpremo, da ne poškodujemo plutastega zamaška, ki je zaradi starosti krhek in napit z vinom. Steklenico odprite vsaj nekaj ur pred postrežbo.

KAKO DEGUSTIRAMO ARHIVSKA VINA
Priporočamo, da vino takoj po odprju steklenice pretočimo v decanter in vino pustite stati nekaj ur, da zadiha in se preostala usedlina čim bolj usede. Vino bo v dekanterju zadihalo in počasi se bodo začele sproščati arome.

Za pokušino arhivskega vina potrebujemo večje pecljate kozarce, da lahko pred okušanjem občudujete čudovite odtenke barv in vonjate kompleksno in zrelo aromatiko, ki se razvije le pri staranih vinih. Degustiramo ga s spoštovanjem in vino večkrat zavrtimo v kozarcu ter spremljamo kako se njegove arome in okus s časom spreminjajo.

Arhiva

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI