Bagueri Superior
V polnem okusu vin Bagueri Superior boste dojeli z minerali bogato briško zemljo v objemu mediteranskega sonca. Kompleksne, a še vedno sveže arome, pa vas bodo spomnile na bližnje alpske očake in Jadransko morje.
Vina Bagueri Superior pridelujemo z največjo skrbnostjo, v izbranih starih vinogradih, na najboljših briških legah, s prizadevanji naših vinogradniških družin. Razvoj poteka v duhu inovativnosti ter sortne in slogovne raznolikosti. Pridelavi v vinogradih sledi uporaba edinstvenih in pogosto eksperimentalnih vinarskih metod v kleti. Proces zahteva veliko tenkočutnosti, saj se v njem tradicija previdno prepleta s sodobnimi prijemi, ki omogočajo preseganje obstoječega in doseganje vse večje dovršenosti. Ko naš enolog ustvarja butično kolekcijo vin, mu zato prepuščamo vso svobodo pri raziskovanju novih pristopov in postopkov. Rezultat so zrela, strukturno bogata, a elegantna vina, ki prepričajo tako priznane strokovnjake na mednarodnih ocenjevanjih kot tudi vas, ljubitelje dobrega in najboljšega.
VRHUNSKA LINIJA BAGUERI SE PREDSTAVI
Kolekcija prestižnih vin s kar 30-letno tradicijo BAGUERI Superior zajema edinstvena, v lesu zorjena suha vina super premium segmenta, ki premikajo mejnike v pridelavi strukturnih vin. V njih začutimo tako osebno noto enologa kot tudi specifike posameznega letnika in izjemnega rastišča. Pridelujemo jih z veliko skrbnostjo, v starih vinogradih, na najboljših briških legah. Enologi vanjo vsako leto vdahnejo svojstveno dušo. Kolekcija je tako iz leta v leto bolj dodelana. Razvoj poteka v duhu inovativnosti in sortne ter slogovne raznolikosti.
– Caroline Gilby
– Caroline Gilby
– Caroline Gilby
– Caroline Gilby
– Caroline Gilby
– Caroline Gilby
Bagueri in svetovna kulinarika
Vina Bagueri superior so prisotna v številnih vrhunskih restavracijah v najrazličnejših delih sveta. O njihovi svetovljanski naravi priča dejstvo, da jih kot vinsko spremljavo vrhunske kulinarike srečamo v najboljših evropskih, azijskih in ameriških restavracijah. Vrhunsko kulinarično izkušnjo pa bi radi pričarali tudi vam, zato smo s skrbno izbranimi domačimi in tujimi restavracijami za vas pripravili nekaj vrhunskim krožnikov, ki se idealno ujemajo z našim vini Bagueri superior. Verjamemo, da boste v njih uživali in jih z veseljem poustvarili tudi domači kuhinji. Prelistajte našo galerijo in si ustvarite vrhunski kulinarični večer kar doma!
Skrbno izbrani vinogradi in trajnostna pridelava
Grozdje za vina Bagueri Superior pridelujemo v vinogradih optimalne starosti, ki je od 15 do 30 let. Vinogradi so zatravljeni, ustrezno prehranjeni in nadvse skrbno obdelani po načelih trajnostne pridelave.
Trte zahtevajo veliko pozornosti tekom celega leta, od zimske rezi, gnojenja vinogradov, poletnih zelenih del, do poslednjega dejanja – trgatve, ki pri nas poteka še vedno ročno ter v krogu družine in prijateljev. Ročnega dela pa je tekom celega leta še veliko več, saj je za pridelavo vina Bagueri Superior le najboljše grozdje dovolj dobro.
Za doseganje vrhunske kakovosti grozdja je treba trto primerno obremeniti. Obremenitev je pri vinih Bagueri Superior nižja kot pri drugih vrhunskih vinih in nikoli ne preseže 1,5 kg po trti.
Pridelava v kleti
V času optimalne zrelosti potržemo grozdje z izbranih leg v zabojčke ter ga še isti dan pripeljemo v klet. Tam ga razpecljamo, nato pa drozgo ohladimo in maceriramo. Rdeče sorte maceriramo od 10 do 20 dni, maceracija belih sort pa je krajša, od 6 do12 ur. Sledi stiskanje in zorenje, ki poteka tako v lesenih sodih kot v posodah iz nerjavečega jekla. Stik vina z lesom je potrebno dozirati glede na naravo sorte. Naš enolog zato za vsako sorto in letnik posebej določi optimalno obdobje zorenja v lesenih posodah in posodah iz nerjaveče jekla.
Rebula in chardonnay Bagueri Superior tako zorita v 225-litrskih hrastovih sodih (barik) vsaj 6 mesecev, potem pa zorenje nadaljujeta v bodisi velikih lesenih sodih bodisi v posodah iz nerjavečega jekla. Pri sauvignonu in sivemu pinotu Bagueri Superior v lesenih sodih zori samo del vina, saj smo prepričani, da bi aromatika lesa preveč zakrila primarne sadne note vina. Za pridelovanje v ustih žametnih in bogatih rdečih vin morajo ta vina zoreti v francoskih in ameriških barik sodih najmanj 24 mesecev. Dodatno kremasto teksturo in intenziven okus dosežemo s postopkom battônage, kjer se droži periodično meša z vinom. Mlečnokislinski razkis opravimo pri vseh sortah, s čimer ustvarimo želeno mehkobo in prijetno maslen okus vin.
Tekom večletnega donegovanja vin v kleti, še pred stekleničenjem, vseskozi skrbimo za najmanjši možni vnos žvepla. Prvič se ga doda šele po prvem pretoku, prav tako v najmanjših potrebnih količinah.
VEČ KOT 250 ODLIČIJ ZA BAGUERI SUPERIOR naj navedemo samo nekaj največjih dosežkovu
V 30 letih so vina Bagueri superior prejela več kot 250 medalj in priznanj na domačih in mednarodnih vinskih ocenjevanjih, tako svojo konsistenco kakovosti dokazujejo že vseh 30 let.