Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI
close
Košarica
Your cart is empty
VRHUNSKA LINIJA

Bagueri Superior

Deli facebook
Naša vrhunska linija vin nosi ime po zadnjem lastniku gradu Dobrovo, grofu Silveriu de Bagueru, velikem pridelovalcu in poznavalcu vin. Ta zrela vina zorijo v hrastovih sodih in so izrazno izjemno bogata, zato lahko v njih začutite tako osebno noto enologa kot specifike posameznega letnika in rastišča.

V polnem okusu vin Bagueri Superior boste dojeli z minerali bogato briško zemljo v objemu mediteranskega sonca. Kompleksne, a še vedno sveže arome, pa vas bodo spomnile na bližnje alpske očake in Jadransko morje.

Vina Bagueri Superior pridelujemo z največjo skrbnostjo, v izbranih starih vinogradih, na najboljših briških legah, s prizadevanji naših vinogradniških družin. Razvoj poteka v duhu inovativnosti ter sortne in slogovne raznolikosti. Pridelavi v vinogradih sledi uporaba edinstvenih in pogosto eksperimentalnih vinarskih metod v kleti. Proces zahteva veliko tenkočutnosti, saj se v njem tradicija previdno prepleta s sodobnimi prijemi, ki omogočajo preseganje obstoječega in doseganje vse večje dovršenosti. Ko naš enolog ustvarja butično kolekcijo vin, mu zato prepuščamo vso svobodo pri raziskovanju novih pristopov in postopkov. Rezultat so zrela, strukturno bogata, a elegantna vina, ki prepričajo tako priznane strokovnjake na mednarodnih ocenjevanjih kot tudi vas, ljubitelje dobrega in najboljšega.

Pridelava v vinogradu

Grozdje za vina Bagueri Superior pridelujemo v vinogradih optimalne starosti, ki je od 15 do 30 let. Vinogradi so zatravljeni, ustrezno prehranjeni in nadvse skrbno obdelani po načelih trajnostne pridelave.

Trte zahtevajo veliko pozornosti tekom celega leta, od zimske rezi, gnojenja vinogradov, poletnih zelenih del, do poslednjega dejanja – trgatve, ki pri nas poteka še vedno ročno ter v krogu družine in prijateljev. Ročnega dela pa je tekom celega leta še veliko več, saj je za pridelavo vina Bagueri Superior le najboljše grozdje dovolj dobro.

Za doseganje vrhunske kakovosti grozdja je treba trto primerno obremeniti. Obremenitev je pri vinih Bagueri Superior nižja kot pri drugih vrhunskih vinih in nikoli ne preseže 1 kg po trti.

Pridelava v kleti

V času optimalne zrelosti potržemo grozdje z izbranih leg v zabojčke ter ga še isti dan pripeljemo v klet. Tam ga razpecljamo, nato pa drozgo ohladimo in maceriramo. Rdeče sorte maceriramo od 10 do 20 dni, maceracija belih sort pa je krajša, od 6 do12 ur. Sledi stiskanje in zorenje, ki poteka tako v lesenih sodih kot v posodah iz nerjavečega jekla. Stik vina z lesom je potrebno dozirati glede na naravo sorte. Naš enolog zato za vsako sorto in letnik posebej določi optimalno obdobje zorenja v lesenih posodah in posodah iz nerjaveče jekla.

Rebula in chardonnay Bagueri Superior tako zorita v 225-litrskih hrastovih sodih (barik) vsaj 6 mesecev, potem pa zorenje nadaljujeta v bodisi velikih lesenih sodih bodisi v posodah iz nerjavečega jekla. Pri sauvignonu in sivemu pinotu Bagueri Superior v lesenih sodih zori samo del vina, saj smo prepričani, da bi aromatika lesa preveč zakrila primarne sadne note vina. Za pridelovanje v ustih žametnih in bogatih rdečih vin morajo ta vina zoreti v francoskih in ameriških barik sodih najmanj 24 mesecev. Dodatno kremasto teksturo in intenziven okus dosežemo s postopkom battônage, kjer se droži periodično meša z vinom. Mlečnokislinski razkis opravimo pri vseh sortah, s čimer ustvarimo želeno mehkobo in prijetno maslen okus vin.

Tekom večletnega donegovanja vin v kleti, še pred stekleničenjem, vseskozi skrbimo za najmanjši možni vnos žvepla. Prvič se ga doda šele po prvem pretoku, prav tako v najmanjših potrebnih količinah.

Nagrade

Številne odmevne nagrade in priznanja uglednih domačih in tujih vinskih sejmov in ocenjevalcev so potrditev našega dela in obljuba vam, ljubiteljem vrhunskih vin, da bomo vztrajali na zastavljeni poti.

Nagrade

Številne odmevne nagrade in priznanja uglednih domačih in tujih vinskih sejmov in ocenjevalcev so potrditev našega dela in obljuba vam, ljubiteljem vrhunskih vin, da bomo vztrajali na zastavljeni poti.

Rezervirajte zdaj Rezervirajte zdaj