close
Košarica
Your cart is empty
Napolnimo življenje z vrhunskimi vini

Bagueri Superior

Deli facebook

V polnem okusu vin Bagueri Superior boste dojeli z minerali bogato briško zemljo v objemu mediteranskega sonca. Kompleksne, a še vedno sveže arome, pa vas bodo spomnile na bližnje alpske očake in Jadransko morje.

Vina Bagueri Superior pridelujemo z največjo skrbnostjo, v izbranih starih vinogradih, na najboljših briških legah, s prizadevanji naših vinogradniških družin. Razvoj poteka v duhu inovativnosti ter sortne in slogovne raznolikosti. Pridelavi v vinogradih sledi uporaba edinstvenih in pogosto eksperimentalnih vinarskih metod v kleti. Proces zahteva veliko tenkočutnosti, saj se v njem tradicija previdno prepleta s sodobnimi prijemi, ki omogočajo preseganje obstoječega in doseganje vse večje dovršenosti. Ko naš enolog ustvarja butično kolekcijo vin, mu zato prepuščamo vso svobodo pri raziskovanju novih pristopov in postopkov. Rezultat so zrela, strukturno bogata, a elegantna vina, ki prepričajo tako priznane strokovnjake na mednarodnih ocenjevanjih kot tudi vas, ljubitelje dobrega in najboljšega.

VRHUNSKA LINIJA BAGUERI SE PREDSTAVI

Kolekcija prestižnih vin s kar 30-letno tradicijo BAGUERI Superior zajema edinstvena, v lesu zorjena suha vina super premium segmenta, ki premikajo mejnike v pridelavi strukturnih vin.  V njih začutimo tako osebno noto enologa kot tudi specifike posameznega letnika in izjemnega rastišča. Pridelujemo jih z veliko skrbnostjo, v starih vinogradih, na najboljših  briških legah. Enologi vanjo vsako leto vdahnejo svojstveno dušo. Kolekcija je tako iz leta v leto bolj dodelana. Razvoj poteka v duhu inovativnosti in sortne ter slogovne raznolikosti.

Dr. Caroline Gilby, Master of Wine
Caroline Gilby
Dr. Caroline Gilby MW ima doktorat iz biologije in je v letu 1992 pridobila naziv Master of Wine (MW). MW je akademski naziv, ki ga izda The institute of Master of Wine v Združenem kraljestvu in v vinski svetu velja za enega najvišjih standardov strokovnega znanja. rnCaroline Gilby je velika poznavalka slovenskega vina, zato smo je ob tej priložnosti zaprosili za opise naših vin Bagueri superior.
Caroline Gilby
Sivi pinot Ramato Bagueri
To svetlo zlato vino srednje slamnate barve z bronastimi odtenki se ponaša z vabljivimi aromami svežih hrušk in travniških cvetlic, dopolnjenimi z notami akacije in hrasta. Zaznamuje ga intenziven okus sočnih rdečih jabolk, poširanih hrušk in kovačnika v spremljavi s prijetno kislostjo in svilnatim zaključkom. Moderni sivi pinot je odraslo, a hkrati elegantno vino, ki združuje lahkotnost in substanco.
– Caroline Gilby
Sauvignon blanc Bagueri
Sauvignon Blanc, pridelan v tem delu Evrope, na zelenih gričih Goriških brd, kjer se srečata sredozemski topel zrak in hladen alpski vetrič, se ponaša z edinstvenim karakterjem. To svetleče vino zeleno-zlato barve vas bo premamilo z vabljivimi aromami zelene melone, sveže pokošene trave in limetine lupinice ter navdušilo z dinamičnim in svežim okusom ter prijetno intenzivnostjo in polnostjo. Zaznate lahko note sveže stisnjene limone, melone, bezga in kančka pasijonke, ki jih dopolnjujeta dobro uravnotežena kislost in dolg zaton.
– Caroline Gilby
Rebula Bagueri
Kot posebnost te regije rebula najbolje uspeva na strmih gričih in v terasastih vinogradih Goriških brd. Skrbno izbrane grozde iz najboljših terasastih vinogradov fermentiramo v velikih hrastovih sodih v stiku z jagodnimi kožicami, kar jim daje kompleksno cvetico s praženimi notami in notami medu, kandiranih lupinic, kamilice in poširane hruške. Vino se ponaša s prijetno intenzivnostjo in slano mineralno osnovo, dopolnjeno z aromami limone, azijske hruške in ananasa.
– Caroline Gilby
Chardonnay Bagueri
Odličen Chardonnay lahko pridelamo samo na posebnem rastišču in to živo zlato vino dokazuje, da so gričevnati vinogradi v Brdih pravo mesto za to. Vino je zanimivo zaradi kompleksnih arom rumene slive, breskve, praženih lešnikov in lupinic citrusov, dopolnjenih s pridihom kremaste vanilje, ki ga pridobimo s fermentacijo in zorenjem v sodih iz vrhunskega francoskega hrasta. Vino je polno in sadno dišeče ter se ponaša z živahnim in svežim kislim jedrom in dolgim mineralnim pookusom. Ta klasičen in eleganten Chardonnay je hkrati intenziven in prefinjen
– Caroline Gilby
Merlot Bagueri
Briški griči, kjer se srečata topel sredozemski zrak in alpski vetrič, nudijo odlične razmere za pridelavo merlota, najboljše rdeče sorte grozdja v regiji. Grozdi rasejo na najboljših lokacijah, v strmih terasastih vinogradih, kjer jih ročno poberejo in nato s skrbno vinifikacijo predelajo v vino živo rubinaste barve, ki se ponaša z mikavnimi aromami slive, robidnice in kakavovih zrn s pridihom delikatne vanilje. Odlikujejo ga zrel okus, ki je hkrati svež in živahen, sočne note gozdnega jagodičevja, žametni tanini in dolg odhod. Spijete ga lahko takoj ali pa ga starate še 5 do 10 let.
– Caroline Gilby
Cabernet sauvignon Bagueri
V briških gričih, kjer se srečata hladen alpski vetrič in sredozemsko sonce, pridelujemo Cabernet Sauvignon iz skrbno izbranega grozdja iz vinogradov, obrnjenih proti jugozahodu in jugovzhodu. To vino je rezultat natančnega vinarstva in prefinjenega staranja v hrastovem lesu. Ponaša se s cvetico iz črnega ribeza, borovnice in trnaste slive, notami cedre ter lepo povezano aromo vanilje.rnBrez dvoma je to pravi Cabernet Sauvignon z odločnimi, a prefinjenimi tanini, prijetnim sadnim profilom, odlično sortno čistostjo in dolgim zatonom. Elegantna interpretacija grozdja s potencialom za staranje.
– Caroline Gilby
Podajte se v očarljivi svet vina in hrane

Bagueri in svetovna kulinarika

Vina Bagueri superior so prisotna v številnih vrhunskih restavracijah v najrazličnejših delih sveta. O njihovi svetovljanski naravi priča dejstvo, da jih kot vinsko spremljavo vrhunske kulinarike srečamo v najboljših evropskih, azijskih in ameriških restavracijah. Vrhunsko kulinarično izkušnjo pa bi radi pričarali tudi vam, zato smo s skrbno izbranimi domačimi in tujimi restavracijami za vas pripravili nekaj vrhunskim krožnikov, ki se idealno ujemajo z našim vini Bagueri superior. Verjamemo, da boste v njih uživali in jih z veseljem poustvarili tudi domači kuhinji. Prelistajte našo galerijo in si ustvarite vrhunski kulinarični večer kar doma!

Spoznaj prestižni svet restavracij
Spoznaj restavracije

Skrbno izbrani vinogradi in trajnostna pridelava

Grozdje za vina Bagueri Superior pridelujemo v vinogradih optimalne starosti, ki je od 15 do 30 let. Vinogradi so zatravljeni, ustrezno prehranjeni in nadvse skrbno obdelani po načelih trajnostne pridelave.

Trte zahtevajo veliko pozornosti tekom celega leta, od zimske rezi, gnojenja vinogradov, poletnih zelenih del, do poslednjega dejanja – trgatve, ki pri nas poteka še vedno ročno ter v krogu družine in prijateljev. Ročnega dela pa je tekom celega leta še veliko več, saj je za pridelavo vina Bagueri Superior le najboljše grozdje dovolj dobro.

Za doseganje vrhunske kakovosti grozdja je treba trto primerno obremeniti. Obremenitev je pri vinih Bagueri Superior nižja kot pri drugih vrhunskih vinih in nikoli ne preseže 1,5 kg po trti.

Le 40 hektarov najkakovostnejših vinogradov celotnega področja Goriških brd izpolnjuje stroge kriterije za pridelavo vin Bagueri superior.
Ključ za doseganje izjemne kakovosti grozdja za pripravo zmagovalnih vin je poleg samega izbora najboljših leg tudi v skrbni in ustrezni obdelavi vinogradov, ki so namenjeni za pridelavo vin BAGUERI Superior.
Vinogradi so zatravljeni, ustrezno prehranjeni in nadvse skrbno obdelani.
Trte zahtevajo veliko pozornosti tekom celega leta, od zimske rezi, gnojenja vinogradov, poletnih zelenih del do slednjega dejanja – trgatve, ki pri nas poteka še vedno ročno in v krogu družine. V vinogradih, namenjenih za pridelavo vin BAGUERI Superior, je ročnega dela tekom celega še veliko več, saj je tu le najboljše grozdje dovolj dobro.

Pridelava v kleti

V času optimalne zrelosti potržemo grozdje z izbranih leg v zabojčke ter ga še isti dan pripeljemo v klet. Tam ga razpecljamo, nato pa drozgo ohladimo in maceriramo. Rdeče sorte maceriramo od 10 do 20 dni, maceracija belih sort pa je krajša, od 6 do12 ur. Sledi stiskanje in zorenje, ki poteka tako v lesenih sodih kot v posodah iz nerjavečega jekla. Stik vina z lesom je potrebno dozirati glede na naravo sorte. Naš enolog zato za vsako sorto in letnik posebej določi optimalno obdobje zorenja v lesenih posodah in posodah iz nerjaveče jekla.

Rebula in chardonnay Bagueri Superior tako zorita v 225-litrskih hrastovih sodih (barik) vsaj 6 mesecev, potem pa zorenje nadaljujeta v bodisi velikih lesenih sodih bodisi v posodah iz nerjavečega jekla. Pri sauvignonu in sivemu pinotu Bagueri Superior v lesenih sodih zori samo del vina, saj smo prepričani, da bi aromatika lesa preveč zakrila primarne sadne note vina. Za pridelovanje v ustih žametnih in bogatih rdečih vin morajo ta vina zoreti v francoskih in ameriških barik sodih najmanj 24 mesecev. Dodatno kremasto teksturo in intenziven okus dosežemo s postopkom battônage, kjer se droži periodično meša z vinom. Mlečnokislinski razkis opravimo pri vseh sortah, s čimer ustvarimo želeno mehkobo in prijetno maslen okus vin.

Tekom večletnega donegovanja vin v kleti, še pred stekleničenjem, vseskozi skrbimo za najmanjši možni vnos žvepla. Prvič se ga doda šele po prvem pretoku, prav tako v najmanjših potrebnih količinah.

VEČ KOT 250 ODLIČIJ ZA BAGUERI SUPERIOR
naj navedemo samo nekaj največjih dosežkovu

Concours Mondial de Bruxelles Belgija
Rebula Bagueri 2015 – Velika zlata medalja
Chardonnay Bagueri 2016 – Zlata medalja
Rebula Bagueri 2016 – Zlata medalja
Cabernet Sauvignon Bagueri 2013 – Zlata medalja
Merlot Bagueri 2013 – Zlata medalja
Cabernet Sauvignon Bagueri 2011 – Zlata medalja
Merlot Bagueri 2011 – Zlata medalja
Merlot Bagueri 2002 – Zlata medalja
Merlot Bagueri 2001 – Zlata medalja
Mondial de vins extremes Italija
Merlot Bagueri 2013 – Velika zlata medalja
Rabula Bagueri 2018 – Zlata medalja
Sauvignon Blanc Bagueri 2017 – Zlata medalja
Sauvignon Blanc Bagueri 2015 – Zlata medalja
Decanter world wine awards  Velika Britanija
Rebula Bagueri 2013 – Platina – 97 točk
Chardonnay du monde Francija
Chardonnay Bagueri 2013 – Zlata Medalja
Chardonnay Bagueri 2012 – Zlata Medalja
Chardonnay Bagueri 2003 – Zlata Medalja
Vinalies International Francija
Sauvignon Blanc Bagueri 2016 – Zlata Medalja
Sivi Pinot Bagueri 2015 – Zlata Medalja
Rebula Bagueri 2013 – Zlata Medalja
WSWA Združene države amerike
Chardonnay Bagueri 2009 – Zlata Medalja
Galicija Vitis Poljska
Chardonnay Bagueri 2013 – Šampion
Chardonnay Bagueri 2012 – Šampion belih suhih vin
Merlot 2008 – Šampion
Vino Slovenija in Vino Ljubljana Slovenija
Cabernet Sauvignon Bagueri 2016 – Šampion
Rebula Bagueri 2013 – Šampion
Chardonnay Bagueri 2012 – VTC1 šampion
Rebula Bagueri 2012 – Regionalni šampion
Chardonnay Bagueri 2011 – Svetovni šampion med belimi vini
Merlot Bagueri 2002 – Šampion
Chardonnay Bagueri 2001 – Šampion evrope
Merlot Bagueri 1996 – Šampion

V 30 letih so vina Bagueri superior prejela več kot 250 medalj in priznanj na domačih in mednarodnih vinskih ocenjevanjih, tako svojo konsistenco kakovosti dokazujejo že vseh 30 let.

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI