close
Košarica
Your cart is empty

Špargljeva rižota

Deli facebook
Sestavine
Količina: za 4 osebe
  • 320 g okroglozrnatega riža
  • 200 g špargljev
  • 1 šalotka
  • 30 g masla
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 dl čiste zelenjavne juhe
  • kozarec belega vina
  • 100 g naribanega parmezana
  • sol
Postopek
  • Šparglje očistimo in skuhamo v slani vodi. Skuhane šparglje zrežemo na koščke, pri tem na stran damo konice, ki jih bomo rižoti dodali na koncu.
  • Šalotko na drobno nasekljamo in na nizkem ognju pražimo okoli 10 minut.
  • Dodamo riž in ga ob stalnem mešanju pražimo 2 minuti. Zalijemo z vinom in pustimo, da izpari.
  • Nato postopoma zalivamo z zelenjavno juho ali po potrebi z vodo. Solimo in popramo po potrebi.
  • Po nekaj minutah dodamo koščke špargljev (brez konic), tik pred koncem pa še konice špargljev in parmezan ter 1 minuto močno mešamo, da se sir stopi. Rižoto kuhamo, dokler riž ni primerno kuhan, običajno 20 do 25 minut.

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI