Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI
close
Košarica
Your cart is empty

Špargljeva rižota

Deli facebook
Sestavine
Količina: za 4 osebe
  • 320 g okroglozrnatega riža
  • 200 g špargljev
  • 1 šalotka
  • 30 g masla
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 dl čiste zelenjavne juhe
  • kozarec belega vina
  • 100 g naribanega parmezana
  • sol
Postopek
  • Šparglje očistimo in skuhamo v slani vodi. Skuhane šparglje zrežemo na koščke, pri tem na stran damo konice, ki jih bomo rižoti dodali na koncu.
  • Šalotko na drobno nasekljamo in na nizkem ognju pražimo okoli 10 minut.
  • Dodamo riž in ga ob stalnem mešanju pražimo 2 minuti. Zalijemo z vinom in pustimo, da izpari.
  • Nato postopoma zalivamo z zelenjavno juho ali po potrebi z vodo. Solimo in popramo po potrebi.
  • Po nekaj minutah dodamo koščke špargljev (brez konic), tik pred koncem pa še konice špargljev in parmezan ter 1 minuto močno mešamo, da se sir stopi. Rižoto kuhamo, dokler riž ni primerno kuhan, običajno 20 do 25 minut.
Rezervirajte zdaj Rezervirajte zdaj