close
Košarica
Your cart is empty
SVEŽA LINIJA

Quercus

Deli facebook
Če je sredozemska prehrana nepogrešljiv del vašega načina življenja, vam je sodoben slog vin Quercus pisan na kožo. Prepoznali jih boste po intenzivni sadni aromi. Ta se lepo dopolnjuje s polnim, a svežim okusom, v katerem je moč začutiti briško zemljo. Ker zorijo v posodah iz nerjavečega jekla, vam bo lažje prepoznati njihov sortni značaj.

Vina Quercus prinašajo odgovore na vprašanja, ki jih postavlja vsakodnevna ustvarjalnost v kuhinji. So odlična spremljava zlasti jedem sredozemske prehrane, utemeljene na zdravih in svežih lokalnih sestavinah ter oljčnem olju.

Linija vin Quercus zajema kar deset suhih sortnih vin. Med najbolj priljubljenimi sta cabernet sauvignon in rebula Quercus, pa tudi sladki Quercus, zvrst muškata in verduca, ne zaostaja veliko.

Postopek pridelave

Zgodba blagovne znamke Quercus se začne v izbranih vinogradih, ki jih naše vinogradniške družine obdelujejo na trajnosten način.

Grozdje, iz katerega pridelamo vina Quercus, je skrbno izbrano. Po stiskanju gre takoj v predelavo, ki poteka v reduktivnih razmerah, s čim manj kisika. Mošt je ohlajen na 8 ˚C in potrebuje dva dni, da se statično sesede. Po 48 urah se čistega pretoči, fermentira pa pri 14 ˚C. Vse se dogaja v posodi iz nerjavečega jekla, vino pa je ves čas v stiku z drožmi, ki jih mešamo po metodi battônage.

Vina nato zorijo pod budnim očesom Darinka Ribolice, glavnega enologa Kleti Brda. Bela vina zorijo 6 mesecev v posodah iz nerjavnega jekla, rdeča pa nekoliko dlje v velikih hrastovih sodih.

Značilnost

Ta sodobna vina polnega in svežega okusa še najbolje opiše naš enolog Darinko Ribolica:

To je absolutno moderno vino, kakršna iščejo na Zahodu – predvsem v Angliji in Zahodni Evropi. Išče se torej čista sadnost, brez kompleksnih primesi. Če si v dobri družbi in odpreš Quercus, te prav povleče za še.

Nagrade

V 20 letih so vina Quercus prejela preko 200 medalj in priznanj na domačih in mednarodnih vinskih ocenjevanjih, kar daje Quercusu status prekaljenega igralca na zahtevnem trgu vin in ga uvršča med najbolj priljubljene vinske blagovne znamke pri nas.

Nagrade

V 20 letih so vina Quercus prejela preko 200 medalj in priznanj na domačih in mednarodnih vinskih ocenjevanjih, kar daje Quercusu status prekaljenega igralca na zahtevnem trgu vin in ga uvršča med najbolj priljubljene vinske blagovne znamke pri nas.

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI