close
Košarica
Your cart is empty

5 VIN, KI JIH MORAŠ VEDNO IMETI V SHRAMBI

Svet vina je zelo pester in raznolik. Tudi naša paleta vin je namenoma široka, da lahko v njej vsakdo najde pravo vino zase. Je pa nekaj naših vin takšnih, s katerimi nikoli ne boste zgrešili in jih je vredno vedno imeti v shrambi. Vsem se kdaj zgodi, da se nam sorodnik nenapovedano oglasi na obisk ali pa v zadnjem trenutku sprejmemo povabilo na prijateljevo rojstnodnevno zabavo in mu za darilo želimo podariti steklenico vina. Pripravili smo nabor petih nepogrešljivih vin v vaši shrambi, s katerimi boste zagotovo navdušili vaše prijatelje in znance.

KRASNO BELO

Krasno belo je priljubljena zvrst rebule, chardonnaya in sauvignonassa, treh sort, ki v Brdih odlično uspevajo. Linija vin Krasno je bila zasnovana za spremljavo sodobne kulinarike in se v tej vlogi tudi najbolje znajde. Odlikuje ga bogata struktura in svež aromatskih profil, zato pokriva širok spekter kulinarike, najbolje pa se znajde ob zelenjavnih  rižotah, najrazličnejših ribjih jedeh, ribjem carpacciu in začinjenem belem mesu. Vino po katerem si boste zaželeli še enega kozarčka in ga preprosto opisali kot “krasno”.

SIVI PINOT RAMATO BAGUERI SUPERIOR

Sivi pinot je mednarodna sorta, ki je čedalje bolj priljubljena tako v tujini kot pri nas. Sivi pinot ramato iz linije Bagueri je novost, ki je zaradi svoje edinstvene barve in harmoničnega okusa lani požela velik uspeh med ljubitelji vin Bagueri superior. Je vino za vinoljubce, ki od svojega sivega pinota pričakujejo več. Gre za vino z dvodnevno maceracijo, ki mu daje posebno bakreno barvo, iz katere izhaja tudi poimenovanje “ramato” (ita. Rame = baker). Konkretnejša struktura omogoča temu vinu tudi širok spekter za spajanje z najrazličnejšimi jedmi, od pršuta, jedi na osnovi morskih sadežev, belega mesa pa tudi azijskih jedi. Vino, ki si ga boste zagotovo zapomnili.

KRASNO ORANGE

Zadnja leta so oranžna vina vse bolj priljubljena in iskana. Za vse, ki šele vstopajo in spoznavajo svet oranžnih vin, je Krasno orange idealna vstopnica. Vino je zvrst treh tipičnih briških sort – rebule, malvazije in sauvignonassa. Macerirali smo ga eno leto, kar mu daje nepogrešljiv karakter oranžnih vin, hkrati pa je kljub kompleksni aromatiki še vedno prijetno sveže in harmonično, a bolj bogato v primerjavi z našimi belimi vini. Priporočamo ga k hrani z močnejšim okusom, na primer k začinjenem piščancu ali pikantni zelenjavi na žaru, odlično pa se ujeme tudi s priljubljeno azijsko kulinariko. Najboljša izbira za vse, ki si želijo nekaj zares posebnega.

 

CABERNET SAUVIGNON BAGUERI SUPERIOR – šampion rdečih vin 2022

Cabernet sauvignon je že dolgo let med najbolj priljubljenimi rdečimi sortami pri nas. Kdor je že poskusil naš cabernet sauvignon Quercus, ki velja za eno najbolj priljubljenih buteljk pri nas, ima nanj zagotovo pozitivne spomine. Cabernet sauvignon Bagueri superior pa je njegova nadgradnja v pravem pomenu besede. Je odločnega in bogatega okusa, ki je sad zorenja tega vina v hrastovih sodih, barikih. Odlično se znajde ob najrazličnejših mesnih jedeh in divjačini, biftki in florentinski zrezki pa bodo naravnost božanski v družbi tega odločnega vina. Odlična izbira za vse ljubitelje rdečih vin.

 

PENEČI MUŠKAT SELECTION

Peneči muškat ena naših najbolj priljubljenih penin. S svojo prijetno sladkobo in aromatiko očara vse, ki v svet vina šele vstopajo in iščejo nekaj lahkega, sadno dišečega in nekoliko slajšega. Še posebej navduši predstavnice nežnejšega spola, a ima tudi med moškimi številne ljubitelje. Skrivnost je v pravem ravnovesju med sladkostjo in svežino intenzivnega okusa ob nižji alkoholni stopnji. To smo dosegli s posebno tehniko pridelave, ki ohranja izvorno aromo rumenega muškata. Nežni in živahni mehurčki so v ustih tako prijetni, da se jih stežka naveličamo. Zelo prijetna penina za uživanje v dvoje, tudi brez kulinarične spremljave, sicer pa se lepo poda k kremastim sladicam, kot so panna cota in palačinke z jagodami in smetano.

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI