close
Košarica
Your cart is empty
GASTRONOMSKA LINIJA

Krasno

Deli facebook
V vinih gastronomske linije Krasno boste okusili vse značilnosti izjemnega vinskega okoliša. So del zahtevne sodobne gastronomije najboljših restavracij z vse bolj zaželenimi svežimi in sadno dišečimi vini, ki se lepo podajo k različnim jedem. Krasno je poklon istoimenski višje ležeči briški vasici, kjer so lege vinogradov še posebej strme in dajejo veličastna vina.

Belo in rdeče vino Krasno odlikujeta bogata struktura in svež aromatskih profil, zato pokrivata širok spekter kulinarike. Gastronomsko linijo dopolnjujejo še strukturirana rebula Krasno, zorjena v velikih hrastovih sodih, ter rdeča vina, merlot Krasno, bogato vino globoko rdeče barve s široko pahljačo sadnih arom,pinot noir Krasno, ki je z lepo izraženimi tanini prijetno mehek in polnega telesa, in syrah Krasno, ki ima nekoliko bolj ekstravaganten, zeliščno-začimbni značaj.

Postopek pridelave

Vina Krasno so pridelana v vinogradih na izbranih gričevnatih legah s strmimi, a osončenimi terasami, značilnimi tudi za vasico Krasno. Vinograde obdelujejo naše vinogradniške družine po postopkih trajnostne pridelave.

V času optimalne zrelosti potržemo grozdje z izbranih leg v zabojčke ter ga še isti dan pripeljemo v klet. Tam ga razpecljamo, nato pa drozgo ohladimo in maceriramo. Rdeče sorte maceriramo od 10 do 20 dni, maceracija belih sort pa je krajša, od 6 do12 ur. Sledi stiskanje in zorenje, ki poteka tako v lesenih sodih kot v posodah iz nerjavečega jekla. Naša filozofija je, da je potrebno stik vina z lesom dozirati glede na naravo sorte. Naš enolog zato za vsako sorto in letnik posebej določi optimalno obdobje zorenja v lesenih posodah in posodah iz nerjaveče jekla.

Belo Krasno zori v posodah iz nerjavečega jekla, medtem ko zori rebula Krasno 12 mesecev v velikih hrastovih sodih. Pinot noir Krasno zori v celoti v 225-litrskih barik sodčkih, rdeče in syrah Krasno zorita v velikih hrastovih sodih, medtem ko polovica merlota Krasno zori 18 mesecev v 225-litrskih barik sodčkih, polovica pa v posodah iz nerjavečega jekla.

Značilnost

Prizadevamo si razumeti vsako lego, njene klimatske značilnosti in prst, ter za vsako sorto poiskati tisto rastišče, ki ji bo največ dalo. Samo tako lahko pridelamo sveža, mineralna in sadno dišeča vina polnega telesa, ki so najboljša družba kulinaričnim mojstrovinam.

Nagrade

Vina gastronomske linije Krasno so prejemniki uglednih nagrad domačih in tujih vinskih sejmov ter mednarodnih ocenjevalcev vin, kar potrjuje njihovo izjemno kakovost.

Nagrade

Vina gastronomske linije Krasno so prejemniki uglednih nagrad domačih in tujih vinskih sejmov ter mednarodnih ocenjevalcev vin, kar potrjuje njihovo izjemno kakovost.

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI