close
Košarica
Your cart is empty

Konoba Boccaporta

Konoba Boccaporta, Pula, Hrvaška

Konoba Boccaporta je restavracija starih okusov, ki vedno znova navduši vse generacije. Ponujajo avtohtono istrsko kulinariko, saj sledijo tradicionalni istrski kuhinji in ponujajo avtohotne specialitete s sezonskimi lokalnimi sestavinami. Lastnik Toni Draguzet je obenem tudi glavni kuharski mojster, ki navdušuje s svojim kulinaričnim znanjem, spoštuje tradicionalno kuhinjo, a rad eksperimentira in nenehno kreira nove jedi, nove okuse, kar mu odlično uspeva, saj se mu gostje redno vračajo in nestrpo pričakujejo nove specialitete z okusom tradicije, ki jo radi pospremijo tudi z kozarcem vrhunskega vina Bagueri. Ob 30. obletnici vas bodo navčili pripraviti divjo orado s pljukanci, ki se odlično ujema s Sivim Pinotom Bagueri.

Recept
  • 1 dcl belega vina
  • Paradižnikova mezga
  • 1 rezina česnika
  • 180 g domačih testenin
  • 0.5 l ribje ali zelenjavne osnove
  • Pol bučke (po želji)
  • Filet bele ribe
  • Žlica masla
  • Ščepec soli
  • Vinska spremljava: Sivi pinot Bagueri
Priprava

V ponvi na olivnem olju popečemo bučke, paradižnikovo mezgo in kozice. Dodamo malo konjaka, belega vina in po nekaj minutah zalijemo z ribjo osnsovo. Dodamo testenine/pljukance, žličko masla in kuhamo do zgostitve.

Vse skupaj počasi kuhamo. V drugi ponvi pa na oljčnem olji, na koži popečemo file bele ribe. Ko so testenine pripravljene, jih prenesemo v krožnik, okrasimo in na vrh postavimo ribji file.

 

Konoba Boccaporta

Dolinka 18
52100 Pula
Hrvaška

PRIKAŽI NA ZEMLJEVIDU
Urnik:

Ponedeljek 11.00 –23.00
Torek 17.00 – 23.00
Sreda 11.00 – 23.00
Četrtek 11.00 – 23.00
Petek 11.00 – 23.00
Sobota 11.00 – 23.00
Nedelja 12.00 – 23.00


Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI