close
Košarica
Your cart is empty

Zmagovalne kombinacije pizze in vina

Pizza Margerita in modri pinot

Pizza Margherita, znana po svoji preprostosti, je klasična italijanska jed, ki navdušuje številne ljubitelje po vsem svetu. Čeprav se zdi, da je samo kombinacija paradižnikove omake, sira in bazilike, so njeni okusi močni in odločni. Prvinski okusi so zelo primerni za uživanje z rdečimi vini zmernega telesa, kot je modri pinot.

Če želite poskusiti nekaj novega, lahko namesto klasične mozzarelle uporabite bivoljo mozzarello, ki bo pici dodala bogatejši okus in teksturo. Svež paradižnik pa bo poskrbel za svežino in sadno noto. V kombinaciji z modrim pinotom bo ta nova različica Margherite zagotovo navdušila vaše brbončice.

Pri vseh pizzah, kjer je sir glavni igralec, je pomembno izbrati pravo vino, ki bo poudarilo okusnost sira. Modri pinot Quercus je odlična izbira za vse, ki si želijo rdečega vina z nežnimi tanini in sadnimi notami, ki se lepo dopolnjujejo s sirnim okusom. S to kombinacijo boste zagotovo ustvarili nepozaben obrok, ki vas bo navdušil.

Morska pizza in rebula

Rebula, kraljica briških gričev, se odlično znajde ob morski spremljavi. Izvrstno se poda k ribam, lepo dopolni tudi morske sadeže, zato k morski pizzi priporočamo rebulo Quercus.

Klasična pizza s sirom, šunko, gobami in merlot

Klasična izbira, ki s svojim polnim okusom nikoli ne razočara. Zraven se lepo poda rdeče vino srednjega telesa in sadnih not, kot je na primer merlot Quercus.

Pizza s salamo in rdeča zvrst

Pizze z mesninami, različnimi salamami, tudi pikantno salamo, zahtevajo zaradi maščobe, ki se v peči razstopi po površini pizze, odločno spremljavo z nekaj več tanini, ki jo premorejo rdeče zvrsti, kot je Quercus rdeča selekcija.

Bela pizza in rosé

Belo pizzo brez paradižnikove omake nekateri nadvse obožujejo, drugi pa se sprašujejo, kam je paradižnik izginil in se nikoli ne odločijo zanjo. Vsekakor daje paradižnikova omaka pizzi določeno kislost, ki zelo vpliva na izbor vina. Bele pizze so običajno nežnejših okusov, zato se k njim odlično podajo roséji, tako v obliki mirnega vina kot penine. Priporočamo rosé Quercus ali penino rosé Quercus.

Zelenjavna pizza in sauvignonasse Quercus ali modri pinot Quercus

K zelenjavnim pizzam z bučkami, jajčevci, brokolijem in podobnim lahko izbiramo tako bela kot lažja rdeča vina. Belo vino sauvignonasse Quercus se na sploh odlično poda k zelenjavnim jedem, hkrati pa mehkoba modrega pinota omogoča spajanje tudi z rdečim vinom srednjega telesa in mehkih taninov.

Pizza z rukolo ali svežo špinačo in sauvignon blanc Quercus

Za ljubitelje lažjih in bolj “zdravih” pic je odlična izbira pizza s svežo rukolo, ki kar kliče po svežem in sadnem vinu, kot je sauvignon blanc Quercus.

Pizza Capriciosa in sivi pinot Quercus

Sivi pinot je vino, ki se najbolje poda k italijanski klasiki, ki jo dobimo na meniju vseh pizzerij širom sveta. Slavna italijanska klasika je seveda pizza capriciosa, ki jo krasijo sir mozzarella, paradižnik, kuhan pršut in artičoke, ki se zaradi kislo maslenega karakterja odlično ujamejo s svežim in sadnim sivim pinotom Quercus.

Pizza Napoli in beli pinot Quercus

Nežni obraz belega pinota in njegovo elegantno telo je več kot nalašč za tradicionalno napoletansko pizzo, katere ključne sestavine so kapre, origano in slaniki. Ključ do izjemne harmonije leži v belem pinotu, ki svojo elegantno svilnato teksturo lepo zaokroži pridih mediterana in doda piko na i pizzi Napoli.

Pizza štirje siri in chardonnay Quercus

Čudovit preplet štirih sirov: parmezana, ementala, gorgonzole in mozzarele naredi pizzo bogato in polno. Za odlično spajanje z vinom potrebujemo sorto z višjimi kislinami, nežno cvetlico in mineralnostjo, ki skupaj s kremoznimi siri ustvarijo popolno harmonijo, ki kar vabi k naslednjemu grižljaju. Chardonnay Quercus je odlična izbira!

Češnjeva sladka pica ali focaccia in rumeni muškat-verduc Quercus

Pice niso samo slane, poznamo tudi sladke pice. Te so v prvi vrsti sladice, ki po izgledu spominjajo na pico. Ena okusnih je češnjeva pica, kjer listnato testo obložimo s skutno kremo in celimi češnjami ter spečemo v pečici. Zraven pa priporočamo kozarec sladkega Quercusa, ki ga sestavljata sorti rumeni muškat-verduc.

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI