VINO IN PIZZA – recepti
- Glowen testo
- 100 g klasične paradižnikove omake
- 100 g mozzarelle fior di latte
- 30 g kakovostnega kuhanega pršuta
- sveži šampinjoni
- žličko olivnega olja
- Merlot Quercus
Postopek:
Najprej segrejte Glowen peč. Plošča naj ima nekje 420-450C°.
Testo raztegnete po navodilih, ki jih najdete tukaj in nanj namažete paradižnikovo omako. Po celotni površini (razen roba) razdelite mozzarello in rezine kuhanega pršuta. Po celotni površini na tanko naribaš sveže šampinjone in pred peko pizzo prelij še z žlico olivnega olja. Pizzo potegnite na leseni lopar in jo zalučajte v peč. Tik preden je rob, ki je bližje ognju pečen, jo obrnite s kovinskim loparjem, da se speče še na drugi strani. Ko je pizza pečena (60-90s) jo vzemite s peči, počakajte da se nekoliko ohladi, razrežite in uživajte!
- Glowen testo
- 100 g klasične paradižnikove omake
- 100 g mozzarelle fior di latte
- 100 g stracciatella sira
- 50 g naribanega korenčka
- rukola
- sladek češnjev paradižnik
- žličko olivnega olja
- Sauvignonasse Quercus
- Modri pinot Quercus
- Sauvignon blanc Quercus
Postopek:
Najprej segrejte Glowen peč. Plošča naj ima nekje 420-450C°.
Testo raztegnetite po navodilih, ki jih najdete tukaj in nanj namažite paradižnikovo omako. Po celotni površini (razen roba) razdelite mozzarello in potresite z naribanim korenčkom, preden jo specete, jo prelijte še z žlico olivnega olja. Pizzo si potegnite na leseni lopar in jo zalučajte v peč. Tik preden je rob, ki je bližje ognju pečen, jo obrnite s kovinskim loparjem, da se speče še na drugi strani. Ko je pizza pečena (60-90s) jo vzemite iz peči, nadevajte z rukolo, češnjevim paradižnikom, po površini razdelite stracciatello (bivoljo mocarelo), razrežite in uživajte!
- Glowen testo
- 100 g klasične paradižnikove omake
- 100 g mozzarelle fior di latte
- 20 g na tanko narezanega zašinka
- malo čebule
- kislo zelje
- žličko olivnega olja
- žlico prleškega bučnega olja
- Rdeča selekcija Quercus
Postopek:
Najprej segrejte Glowen peč. Plošča naj ima nekje 420-450C°. Testo raztegnite po navodilih (https://www.youtube.com/watch?v=ueerUl1TLQk) in nanj namažite paradižnikovo omako. Po celotni površini (razen roba) razdelite na tanko narezan zašinek, nanj pa nadrobite mozzarello. Dodajte še čebulo in kislo zelje ter žlico olivnega olja. Pizzo si potegnite na leseni lopar in jo zalučajte v peč. Tik preden je rob, ki je bližje ognju pečen, jo obrnite s kovinskim loparjem, da se speče še na drugi strani. Ko je pizza pečena (60-90s) jo vzemite s peči in jo narahlo pokapajte s pravim prleškim bučnim oljem, počakajte da se nekoliko ohladi, razrežite in uživajte!