close
Košarica
Your cart is empty

Perutničke z babičinimi začimbami in Quercus Selekcija

Piščančje perutničke so nepogrešljiv del vsakega poletnega piknika, vsak žar mojster pa seveda prisega na svoj recept. Lahko so hrustljavo zapečene, v marinadi ali pikantne. Mi predlagamo hrustljavo zapečene, začinjene z babičinimi začimbami za katere smo prepričani, da vas bodo navdušile.

K mesu, pripravljenem na žaru, se odlično poda Quercus Selekcija rdeča zvrst, v kateri se harmonično prepletajo rdeče sorte iz izbranih briških vinogradov. Vino je mehko in polnega okusa, z nekaj več tanini.

Flank steak v BBQ omaki in merlot Quercus

Flank steak pri mesarju bolj težko dobimo, a se splača malo potrudit, saj gre za odličen kos mesa. Meso je brez maščobe in primerno za pripravo sočnega steaka polnega okusa, sploh v kombinaciji z BBQ omako, ki ste jo pripravili sami. Okuse boste še poudarili z vrhunskim rdečim vinom srednjega telesa in sadnih not, kot je na primer merlot Quercus.

 

Dimljen svinjski vrat in chardonnay Quercus

Dimljen svinjski vrat s posebno marinado je najbolj sočen del svinjine ter krasen recept, ki bo navdušil vse ljubitelje te vrste mesa. Priprava res zahteva nekaj več časa, a se ves trud izplača. Poleg se odlično poda vino z višjimi kislinami, nežno cvetlico in mineralnostjo, kot je na primer chardonnay Quercus.

 

File postrvi z limeto in timijanom ter rebula Quercus

Čeprav vsi vemo, da so na žaru pečene ribe zelo zdrave in veljajo za pravo specialiteto, se marsikdo njihovi pripravi izogiba, saj se hitro primejo na rešetko, meso je suho in razpada, pečene ribe pa so povrh vsega lahko še brez okusa. Na žaru zato pečemo cele ribe, ribje fileje, steake in kotlete ter ribja nabodala. Za peko so seveda najbolj primerne sveže ribe, saj je meso zamrznjenih manj čvrsto in lahko med peko na žaru začne razpadati. Najboljša izbira so sveže ribe s čvrstejšim mesom, kot so tuna, skuša, orada, losos, brancin in postrv.

Rebula, kraljica briških gričev, se odlično znajde ob morski spremljavi. Izvrstno se poda k ribam, lepo dopolni tudi morske sadeže, zato k ribjim jedem priporočamo rebulo Quercus.

 

Zelenjava na žaru in sauvignonasse Quercus

Zelenjava, pečena na žaru, je odlična priloga, ki jo hitro pripravimo, dim žara jo samo še izboljša. Žarimo lahko vse vrste zelenjave in tudi sadja ter tako popestrimo naš piknik. K okusni zelenjavni prilogi se poda sadno dišeč in kompleksen sauvignonasse z okusom po mandljih.

Banane na žaru in rumeni muškat-verduc Quercus

Zakaj ne bi na žaru pripravili tudi sladice? Sadje, pečeno na žaru, odlikujejo posebni okusi, ki presenetijo in očarajo. Priprava pa je hitra in preprosta. Za še slajši zaključek poskrbi aromatično, sladko, a dovolj sveže vino rumeni muškat-verduc, ki ga spremlja aroma medene akacije.

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI