close
Košarica
Your cart is empty

27. KOLESARSKI MARATON JUNAKI VINOGRADOV 2023

Kolesarski maraton Junaki vinogradov bo letos potekal v tradicionalni izvedbi, in sicer v soboto, 3. junija 2023. Tudi letos bodo udeleženci v Brda na češnje prikolesarili za dober namen, saj bomo delež od vplačanih startnin namenili za rehabilitacijo kasneje oslepelih in slabovidnih na osebnem nivoju, ki ga izvaja Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica.

Pot rekreativnega maratona je dolga 108 kilometrov – s pričetkom ob 8.30 v  Ljubljani in vodi skozi Vrhniko, Logatec, čez Črni vrh. Postanek je v Ajdovščini pri Fructalu, pot bomo nadaljevali proti Novi Gorici, čez Sabotin v Brda, kjer se maraton zaključi na sedežu organizatorja, na Dobrovem, ob 13.30. Letos so dobrodošli tudi kolesarji na električnih kolesih, več kot nas bo, lepše se bomo imeli.

SOBOTA, 3. 6. 2023 OB 8.30

Parkirišče pred vinoteko Kleti Brda v Ljubljani – Tržaška 134 (VIČ)

START: Ljubljana 8.30 – Vrhnika 9.05 – Logatec 9.40 – Kalce 9.50 – Godovič 10.15 – Črni vrh 10.30 – Strmec 10.50 – Col 10.55 – Ajdovščina 11.10 – 11.45 – Nova Gorica 12.30 – Solkan 12.40 – Podsabotin 12.55 – CILJ DOBROVO Klet Brda 13.35

PRIJAVE IN STARTNINE

Nakup startnin bo možen preko spleta in v naših vinotekah. V vinotekah je nakup startnin mogoč le z gotovino. S prodajo startnin pričnemo v začetku maja.

STARTNINA ZA ODRASLE: 30 €

STARTNINA ZA ŠOLARJE: 25 € (ŠTUDENTJE IN DIJAKI Z IZKAZNICO TER OTROCI DO 15. LETA)

Vozovnica za avtobusni prevoz (Nova Gorica – Ljubljana/ Goriška Brda – Ljubljana; kolesa se nalagajo na kamione): 5 €

NOVOST – Letos k udeležbi vabimo tudi kolesarje z električnimi kolesi. 

DOBRODELNOST

V okviru letošnjega kolesarskega maratona, ki je že 27. zapovrstjo, bo Klet Brda določen delež startnin namenila za rehabilitacijo kasneje oslepelih in slabovidnih na osebnem nivoju, ki ga izvaja Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica. Vzporedno bo za isti namen pod okriljem Lions kluba Idrija potekala tudi dobrodelna akcija “Kolesarim, da pomagam  za pomoč slepim in slabovidnih” v obliki prostovoljnih prispevkov in donacij prek SMS sporočil SLEPI ali SLEPI5 na številko 1919.

ORGANIZIRAN PREVOZ UDELEŽENCEV IN KOLES

Organiziran bo avtobusni prevoz udeležencev v Ljubljano. Prav tako bo dan pred maratonom omogočen prevoz koles v Ljubljano.

Urnik nalaganja koles v petek, 2. 6. 2023:

Od 17.00 do 17.30 v Vrtojbi (pri Cerkvi)

Od 18.00 do 18.30 v Novi Gorici

Od 19.00 do 20.00 na Dobrovem (Klet Brda)

Odhod avtobusa v Ljubljano v soboto, 3. 6. 2023

Ob 5.00 izpred Kleti Brda

Ob 5.30 izpred Gasilskega doma v Novi Gorici

Vozovnico lahko udeleženci kupijo predhodno ali najkasneje zjutraj na dan dogodka v Vinoteki Ljubljana.

 

POVRATEK: Odhod avtobusov izpred Kleti Brda na Dobrovem bo med 17.00 in 17.30. Kolesa se tovorijo na tovornjak v Kleti Brda med 15.00 in 16.30. Prihod v Ljubljano na Tržaško 134 ob 19.00 in 19.30.

Obvezen je osebni prevzem koles. Za ne prevzeto blago organizator ne odgovarja. Vstop na avtobus bo možen samo z vozovnico.

 

PRAVILA MARATONA

Udeleženec maratona je vsak, ki se prijavi organizatorju in plača startnino oz. se prijavi organizatorju. Vsi udeleženci naj poskrbijo, da se maratona udeležijo zdravi in vsestransko pripravljeni na maraton. Udeleženci vozijo na lastno odgovornost in so dolžni spoštovati cestno-prometne predpise ter strogo spoštovati in upoštevati navodila redarjev ter policije. Maraton je rekreativnega značaja. Organizator ne odgovarja za storjene prekrške posameznikov ali za škodo oz. poškodbe, ki jih povzročijo udeleženci maratona oz. prometa sebi ali tretji osebi. Otroci do 15. leta vozijo v spremstvu staršev oz. odrasle odgovorne osebe. Obvezna je uporaba zaščitnih čelad. Udeleženec maratona dovoljuje, da ga organizator, posamezno ali v skupini, fotografira za morebitno objavo v brošurah maratona in na spletni strani ter socialnih omrežjih maratona in kleti. S prijavo organizatorju oz. vplačilom startnine udeleženec potrjuje, da je seznanjen s pravili maratona.

Napolnimo življenje z gibanjem.

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI