close
Košarica
Your cart is empty
11-04-2024

Eros Teboni in odkrivanje briških vin

V začetku leta 2024 je Brda obiskal priznan vinski kritik in najboljši sommelier na svetu leta 2018, Eros Teboni. Teboni, kateri izhaja iz Južne Tirolske, in je že od malih nog vpet v vinski svet, vodi spletni portal »The Wine Journal«, na katerem redno objavlja članke in ocene vin. Pri tem se osredotoča ne samo na najbolj znane vinske regije in pridelovalce, temveč piše tudi o še neodkritih biserih vinskega sveta. Cilj njegovega dela je predati znanje o vinskem svetu na inovativen način, predvsem pa širiti obzorja svojih zvestih sledilcev.

Med svojim obiskom v Brdih in organizirano slepo degustacijo je degustiral in ocenil vina devetih briških vinarjev, ocene pa objavil na svojem spletnem portalu pod rubriko »Speciale Brda 2024«.

Klet Brda se je predstavila s petimi vini blagovnih znamk Krasno in Bagueri Superior, ki so prejela odlične ocene. Modri Pinot Krasno 2020 je dosegel zavidljivih 94+/100 točk, Chardonnay Bagueri letnik 2019 je dosegel 94/100 točk, Merlot Bagueri 2019 93/100 točk, Rebuli Krasno 2021 je dodelil 91/100 točk, medtem ko je Rebula Bagueri letnik 2020 prejela 90/100 točk.

Veseli smo, da so naša vina na ocenjevanju dobila visoke ocene, kar kaže na to, da s profesionalnim pristopom, spoštovanjem tradicije in nenazadnje tudi inovativnimi pogledi na pridelavo vin, ponujamo vinskim navdušencem vina najvišje kakovosti.

Gastronomska linija vin Krasno zajema sveža in sadno dišeča vina, ki se odlično podajo k različnim jedem. V njih boste okusili vse značilnosti izjemnega vinskega okoliša. Krasno je tudi poklon istoimenski višje ležeči briški vasici, kjer so lege vinogradov še posebej strme in dajejo veličastna vina.

Kolekcija prestižnih vin s kar 30-letno tradicijo BAGUERI Superior zajema edinstvena, v lesu zorjena mirna vina super premium segmenta, ki premikajo mejnike v pridelavi strukturnih vin. V njih začutimo tako osebno noto enologa kot tudi specifike posameznega letnika in izjemnega rastišča. Pridelujemo jih z veliko skrbnostjo, v starih vinogradih, na najboljših briških legah.

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI