close
Košarica
Your cart is empty
16-02-2024

V deželi vzhajajočega sonca vina iz Kleti Brda dosegla odlične ocene      

V mesecu januarju je že enajsto leto zapored na Japonskem potekalo eno največjih mednarodnih vinskih ocenjevanj v Aziji – »Sakura« Japan Women’s Wine Awards. Beseda »sakura« v japonščini pomeni češnjev cvet in simbolizira ženstvenost, ki daje ocenjevanju poseben pečat.

Posebnost ocenjevanja je v sami žiriji, saj prijavljena vina ocenjujejo izključno ženske vinske specialistke, in sicer sommelierke, vinarke, pedagoginje v vinskih šolah, novinarke, upravljavke restavracij, vinske nabavnice, uvoznice in distributerke. Medalja iz ocenjevanja Sakura na steklenicah vina  je v japonskih trgovinah znak dobrega vina, ki so ga izbrale japonske ocenjevalke in kot posledica tega, je se vsako leto na ocenjevanje prijavi večje število vinarjev in vzorcev vin.

Klet Brda je na ocenjevanje prijavila šest vin in vsa so prejela odlične ocene. Quercus merlot 2021 in Peneča rebula 2022 sta prejela dvojno zlato medaljo, Villa Brici rebula 2022 in Quercus cabernet sauvignon 2022 zlati medalji ter Villa Brici merlot 2021 in Villa Brici merlot – cabernet sauvignon 2021 pa srebrno medaljo.

Japonsko tržišče je za Klet Brda eno izmed pomembnejših, saj tja mesečno prodamo za cel ladijski zabojnik naših vin. Medalje, ki jih vsako leto prejmemo na mednarodnih ocenjevanjih, imajo pomembno vlogo pri promociji posameznih vin in same kleti. Medalje, ki smo jih za naša vina prejeli na ocenjevanju »Sakura« Women’s Wine Awards pa še toliko bolj pomenljive, saj pomembno vplivajo na samo prodajo in tudi priljubljenost naših vin med japonskimi potrošniki, poleg tega pa predstavljajo tudi posebno priznanje za našega distributerja, japonsko podjetje Belluna, s katerimi sodelujemo že 19 let.

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI