close
Košarica
Your cart is empty

MERLOT QUERCUS

Izbrani terasasti vinogradi, ki ležijo na 100-300m nadmorske višine, so obdelani po načelih trajnostne pridelave. Na trsu je med 1 in 1,5 kg grozdja. Trgatev je izključno ročna in poteka v oktobru. Izbrano grozdje smo 10 dni macerirali pri temperaturi 25-28°C, nato je sledil pretok in zaključek fermentacije v posodah iz nerjavečega jekla in v velikih hrastovih sodih. Po zaključeni fermentaciji in mlečnokislinskemu razkisu smo vino pretočili in sledilo je 12 mesečno zorenje v 6000l hrastovih sodih in cisternah iz nerjavečega jekla.

Trgatev: ročna,
Sorte: merlot,
Maceracija: 10 dni,
Temperatura fermentacije: fermentacija 70% v cisternah iz nerjavečega jekla, 30% v velikih hrastovih sodih pri temperaturi 25-28˘C,
Zorenje: 12 mesecev 30% v velikih 6000l hrastovih sodih, 70% v cisternah iz nerjavečega jekla.

Več o vinu:

QUERCUS SELEKCIJA RDEČA ZVRST

Zvrst dveh sort merlota in marselana. Izbrani terasasti vinogradi, ki ležijo na 80-250m nadmorske višine, so obdelani po načelih trajnostne pridelave. Na trsu je med 1 in 1,5kg grozdja. Trgatev je izključno ročna in poteka v oktobru. Izbrano grozdje smo 12 dni ločeno macerirali in fermentirali pri temperaturi 25 °C v vinifikatorjih iz nerjavečega jekla. Po zaključku fermentaciji in mlečnokislinskemu razkisu smo vino pretočili in sledilo je 12 mesečno zorenje v 6000l hrastovih sodih. Sledila je tipizacija in združevanje sort ter nadaljne zorenje v posodah iz nerjavečega jekla.

Trgatev: ročna,
Sorte: merlot, marselan,
Maceracija: 12 dni,
Temperatura fermentacije: fermentacija v cisternah iz nerjavečega jekla pri temperaturi 25 °C,
Zorenje: 12 mesecev v velikih 6000l hrastovih sodih.

Več o vinu:

MODRI PINOT KRASNO

Izbrani modri pinot iz najboljših terasastih vinogradov, ki ležijo na 80-150m nadmorske višine in so obdelani po načelih trajnostne pridelave. Na trsu je med 1 in 1,5 kg grozdja. Trgatev je izključno ročna in poteka v septembru. Izbrano grozdje smo macerirali 10 dni v vinifikatorjih iz nerjavečega jekla, temu je sledila fermentacija in mlečnokislinski razkis v francoskih barrique sodih. Po fermentaciji je sledilo 18 mesečno zorenje v francoskih barrique sodih. Sledila je tipizacija in združevanje najboljših barrique sodov in nadaljne zorenje v posodah iz nerjavečega jekla.

Trgatev: ročna,
Sorte: Modri Pinot,
Maceracija: 10 dni v vinifikatorjih iz nerjavečega jekla,
Temperatura fermentacije: 25-28 °C, fermentacija v francoskih barrique sodih,
Zorenje: 18 mesecev v francoskih barrique sodih.

Več o vinu:

KRASNO RDEČE

Zvrst treh tipičnih briških rdečih sort merlota, cabernet sauvignona in cabernet franca. Izbrani terasasti vinogradi, ki ležijo na 80-250m nadmorske višine, so obdelani po načelih trajnostne pridelave. Na trsu je med 1 in 1,5 kg grozdja. Trgatev je izključno ročna in poteka v oktobru. Izbrano grozdje smo ločeno macerirali in fermentirali 20 dni v vinifikatorjih iz nerjavečega jekla. Po zaključku fermentacije in mlečnokislinskemu razkisu smo vino pretočili. Sledila je tipizacija in 12 mesečno zorenje v 6000l hrastovih sodih.

Trgatev: ročna,
Sorte: cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot,
Maceracija: 20 dni,
Temperatura fermentacije: fermentacija v cisternah iz nerjavečega jekla pri temperaturi 22-25°C,
Zorenje: 12 mesecev v velikih 6000l hrastovih sodih.

Več o vinu:

MERLOT BAGUERI

Izbrani vinogradi so na 80-350m nadmorske višine in so na jugo zahodnih in jugo vzhodnih terasah. Terasasti vinogradi zasajeni z merlotom rastejo na klasični opoki in so že desetletje negovani po načelih trajnostne pridelave. Na trsu je 1,5 kg grozdja. Trgatev je izključno ročna in je potekala v oktobru. V kleti smo grozdje macerirali 15 dni, nato je sledil pretok v francoske barrique sode. Vino je zorelo 24 mesecev, po zaključenem zorenju je sledilo združevanje najboljših sodov in nadaljne zorenje v cisternah iz nerjavečega jekla.

Trgatev: ročna,
Sorte: merlot,
Maceracija: 15 dni,
Temperatura fermentacije: 25-28°C,
Zorenje: 24 mesecev v francoskih barrique sodih.

Več o vinu:

CABERNET SAUVIGNON BAGUERI

Izbrani najboljši vinogradi cabernet sauvignona, ki se razpostirajo na 20 ha površine. Vinogradi so na 100-300m nadmorske višine in so na najboljših jugo zahodnih in jugo vzhodnih terasah. Zemlja je glina in peščenjak. Na trsu je med 1 in 1,5 kg grozdja. Trgatev je izključno ročna in je potekala v oktobru. V kleti smo grozdje macerirali 20 dni, nato je sledil pretok: 80% v francoske barrique sode in 20% v velike hrastove sode. Vino je zorelo 24 mesecev, po zaključenem zorenju je sledilo združevanje najboljših sodov in nadaljne zorenje v cisternah iz nerjavečega jekla.

Trgatev: ročna,
Sorte: cabernet sauvignon,
Maceracija: 20 dni,
Temperatura fermentacije: 25-28˘C,
Zorenje: 24 mesecev 80% v francoskih barrique sodih, 20% v velikih hrastovih sodih.

Več o vinu:

DE BAGUER MERLOT – CABERNET FRANC

Selekcija najboljših vinogradov merlota in cabernet franca. Zatravljeni vinogradi ležijo na strmih pobočjih, kjer je mogoča izključno ročna obdelava. Vsi vinogradi so na najboljših sončnih legah in so stari med 20 in 30 let.

Vinogradi merlota se nahajajo v vaseh Kozana, Cerovo, Neblo, Hruševlje, Višnjevik, Medana, Vipolže in Drnovk, na 80-250m nadmorske višine. Zemlja je peščena ilovica, gostota sajenja trt 5000 trt/ha. Na trsu do 1,5 kg grozdja. Trgatev izključno ročna in poteka v mesecu oktobru.

Vinogradi cabernet franca se nahajajo v vaseh Drnovk, Dobrovo in Cerovo na 80-250m nadmorske višine. Zemlja je lapor, peščenjak in Ilovica, gostota sajenja 4000 trt/ha. Na trsu je do 1 kg grozdja. Trgatev je ročna in poteka v oktobru.

Postopek pridelave: Vsaka sorta je predelana in vinificirana ločeno. Maceracija poteka 20 dni pri temperaturi 25-28°C. Po maceraciji je merlot pretočen v barrique sode, medtem ko cabernet franc v nove 350l sode iz francoskega hrasta. Po 24 mesecih zorenja je opravljena tipizacija zvrsti in nadaljnje zorenje v posodi iz inoxa. Vino je temno, rubinasto rdeče barve z vijolično noto. Na vonju je čutiti sadnost merlota, murve, slive, rdečega jagodičevja, ki se prepleta z zeliščno noto cabernet franca. Vino je polnega elegantnega telesa. Čudovito se prepletata sadnost merlota in zeliščna pikantnost cabernet franca. Vse skupaj je zaokroženo z dolgih čokoladno kavnatim pookusom.

Trgatev: ročna,
Sorte: merlot, cabernet franc,
Temperatura fermentacije: 25-28°C,
Zorenje: 24 mesecev v rabljenih barrique sodih – merlot, v 350l novih sodih – cabernet Franc.

Več o vinu:

A+ PLUS RDEČE

Selekcija najboljših vinogradov merlota, cabernet sauvignona in cabernet franca. Zatravljeni vinogradi ležijo na strmih pobočjih, kjer je mogoča izključno ročna obdelava. Vsi vinogardi so na najboljših sončnih legah in so stari med 25 in 50 let.

Vinogradi merlota se nahajajo v vaseh Kozana in Cerovo, na 80m do 150m nadmorske višine. Zemlja je peščenjak in ilovica, gostota sajenja je 5000 trt/ha. Na trsu je 1 kg grozdja. Trgatev izključno ročna in poteka v mesecu oktobru.

Vinogradi cabernet sauvignon se nahajajo v vaseh Medana in Višnjevik, na 100-150m nadmorske višine. Zemlja je peščenjak in ilovica, gostota sajenja je 4000-5000 trt/ha. Na trsu je 1 kg grozdja. Trgatev izključno ročna in poteka v mesecu oktobru.

Vinogradi cabernet franca se nahajajo v vaseh Medana, Dobrovo in Kozana, na 80-160m nadmorske višine. Zemlja je lapor, peščenjak in ilovica, gostota sajenja 4000 trt/ha. Na trsu je 1kg grozdja. Trgatev je izključno ročna in je potekala oktobra.

Postopek pridelave: Izbor najboljšega grozdja iz najboljših leg, ki se pridela izključno v najboljših letniki. Trgatev poteka v mesecu oktobru, sorte se pridela in vinificira ločeno. Maceracija poteka različno dolgo in sicer pri merlotu 15 dni, pri cabernet sauvignonu 20 dni, medtem ko pri cabernet francu 13 dni. Fermentacija poteka pri 25-28 °C. Po maceraciji in fermentaciji so vina pretočena v francoske barrique sode. Cabernet sauvignon izključno v nove, medtem ko merlot tako v nove kot rabljene. Cabernet franc zori v eno leto starih 350l sodih. Vina zorijo ločeno 24 mesecev nato sledi izbor in tipizacija najboljših sodov ter nadaljnje zorenje v 60hL sodih.

Trgatev: ročna, začetek oktobra,
Sorte: merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc,
Maceracija: 20 dni Cabernet sauvignon, 15 dni merlot, 13 dni cabernet franc,
Temperatura fermentacije: 25-28°C,
Zorenje: 24 mesecev, cabernet sauvignon v novih barrique sodih, merlot v novih in rabljenih, cabernet frank v 350l sodih.

Več o vinu:

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI