close
Košarica
Your cart is empty

REBULA QUERCUS

Grozdje rebule je iz vinogradov, ki ležijo na 80-250m nadmorske višine. Na trsu je med 1,5 in 2 kg grozdja. Trgatev je izključno ročna in poteka v septembru. Izbrano grozdje razpecljamo, nežno stisnemo in mošt ohladimo na 8°C. Po 48 urah hladnega bistrenja, mošt pretočimo in fermentiramo pri 16°C v posodah iz nerjavečega jekla. Po fermentaciji sledi pretok in nadaljnje 6 mesečno zorenje v posodah iz nerjavečega jekla.

Trgatev: ročna,
Sorte: rebula,
Temperatura fermentacije: fermentacija v cisternah iz nerjavečega jekla pri 16°C,
Zorenje: 6 mesecev v cisternah iz nerjavečega jekla.

Več o vinu:

CHARDONNAY QUERCUS

Grozdje chardonnaya iz vinogradov, ki ležijo na 80-150m nadmorske višine. Na trsu je med 1,5 in 2 kg grozdja. Trgatev je izključno ročna in poteka v septembru. Izbrano grozdje razpecljamo, nežno stisnemo in mošt ohladimo na 8°C. Po 48 urah hladnega bistrenja, mošt pretočimo in fermentiramo pri 16°C v posodah iz nerjavečega jekla. Po fermentaciji sledi pretok in nadaljnje 6 mesečno zorenje v posodah iz nerjavečega jekla.

Trgatev: ročna,
Sorte: chardonnay,
Temperatura fermentacije: fermentacija v cisternah iz nerjavečega jekla pri 16°C,
Zorenje: 6 mesecev v cisternah iz nerjavečega jekla.

Več o vinu:

SAUVIGNONASSE QUERCUS 

Grozdje sauvignonassa iz vinogradov, ki ležijo na 20-150m nadmorske višine. Na trsu je med 1,5 in 2 kg grozdja. Trgatev je izključno ročna in poteka v septembru. Izbrano grozdje razpecljamo, nežno stisnemo in mošt ohladimo na 8°C. Po 48 urah hladnega bistrenja, mošt pretočimo in fermentiramo pri 14°C v posodah iz nerjavečega jekla. Po fermentaciji sledi pretok in nadaljnje 6 mesečno zorenje v posodah iz nerjavečega jekla.

Trgatev: ročna,
Sorte: sauvignonasse,
Temperatura fermentacije: fermentacija v cisternah iz nerjavečega jekla pri 14°C,
Zorenje: 6 mesecev v cisternah iz nerjavečega jekla.

Več o vinu:

SAUVIGNON BLANC QUERCUS 

Grozdje sauvignon blanca je iz vinogradov, ki ležijo na 50-250m nadmorske višine. Na trsu je med 1,5 in 2 kg grozdja. Trgatev je izključno ročna in poteka v septembru. Izbrano grozdje potrgamo v zabojčke, ga ohladimo na 8°C in naslednji dan razpecljamo, nežno stisnemo in mošt ohladimo na 8°C. Po 48 urah hladnega bistrenja, mošt pretočimo in fermentiramo pri 14°C v posodah iz nerjavečega jekla. Po fermentaciji sledi pretok in nadaljnje 6 mesečno zorenje v posodah iz nerjavečega jekla.

Trgatev: ročna,
Sorte: sauvignon blanc,
Temperatura fermentacije: fermentacija v cisternah iz nerjavečega jekla pri 14°C,
Zorenje: 6 mesecev v cisternah iz nerjavečega jekla.

Več o vinu:

BELI PINOT QUERCUS 

Grozdje belega pinota iz vinogradov, ki ležijo na 80-150m nadmorske višine. Na trsu je med 1,5 in 2 kg grozdja. Trgatev je izključno ročna in poteka v septembru. Izbrano grozdje razpecljamo, nežno stisnemo in mošt ohladimo na 8°C. Po 48 urah hladnega bistrenja, mošt pretočimo in fermentiramo pri 14°C v posodah iz nerjavečega jekla. Po fermentaciji sledi pretok in nadaljnje 6 mesečno zorenje v posodah iz nerjavečega jekla.

Trgatev: ročna,
Sorte: beli pinot,
Temperatura fermentacije: fermentacija v cisternah iz nerjavečega jekla pri 14°C,
Zorenje: 6 mesecev v cisternah iz nerjavečega jekla.

Več o vinu:

SIVI PINOT QUERCUS 

Grozdje sivega pinota je iz vinogradov, ki ležijo na 50-250m nadmorske višine. Na trsu je med 1,5 in 2 kg grozdja. Trgatev je izključno ročna in poteka v septembru. Izbrano grozdje razpecljamo, nežno stisnemo in mošt ohladimo na 8°C. Po 48 urah hladnega bistrenja, mošt pretočimo in fermentiramo pri 14°C v posodah iz nerjavečega jekla. Po fermentaciji sledi pretok in nadaljnje 6 mesečno zorenje v posodah iz nerjavečega jekla.

Trgatev: ročna,
Sorte: sivi pinot,
Temperatura fermentacije: fermentacija v cisternah iz nerjavečega jekla pri 14°C,
Zorenje: 6 mesecev v cisternah iz nerjavečega jekla.

Več o vinu:

KRASNO BELO

Zvrst treh tipičnih briških belih sort rebule, chardonnaya in sauvignonassa. Izbrani terasasti vinogradi, ki ležijo na 80-200m nadmorske višine, so obdelani po načelih trajnostne pridelave. Na trsu je med 1 in 1,5kg grozdja. Trgatev je izključno ročna in poteka v septembru. Izbrano grozdje smo ločeno fermentirali v cisternah iz nerjavečega jekla pri temperaturi 14°C. Po zaključkeni fermentaciji  smo vino pretočili. Sledilo je 12 mesečno zorenje v cisternah iz nerjavečega jekla. Prvih 6 mesecev je bilo vino stiku z drožmi, ki smo jih tedensko mešali. Sledila je tipizacija in združevanje sort ter nadaljne zorenje v posodah iz nerjavečega jekla.

Trgatev: ročna,
Sorte: rebula, chardonnay, sauvignonasse,
Temperatura fermentacije: fermentacija v cisternah iz nerjavečega jekla pri temperaturi 14°C,
Zorenje: 12 mesecev v cisternah iz nerjavečega jekla, vino je bilo v stiku z drožmi »sur lie« 6 mesecev.

Več o vinu:

KRASNO REBULA

Izbrani vinogradi lokalne avtohtone sorte rebula iz najvišjih briških leg. Izbrani terasasti vinogradi, ki ležijo na 150-350 nadmorske višine, so obdelani po načelih trajnostne pridelave. Na trsu je med 1 in 1,5 kg grozdja. Trgatev je izključno ročna in poteka konec septembra. Izbrano grozdje smo fermentirali v velikih hrastovih sodih pri temperaturi 16-18 °C. Po zaključku fermentacije smo vino pretočili in sledilo je 12 mesečno zorenje. Prvih 6 mesecev je bilo vino stiku z drožmi, ki smo jih tedensko mešali. Sledila je tipizacija in združevanje sort ter nadaljne zorenje v cisternah iz nerjavečega jekla.

Trgatev: ročna,
Sorte: rebula,
Temperatura fermentacije: fermentacija v velikih 6000L hrastovih sodih pri temperaturi 16-18°C,
Zorenje: 12 mesecev v velikih hrastovih sodih, vino je bilo v stiku z drožmi »sur lie« 6 mesecev.

Več o vinu:

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI