Vaš jezik?
  • en
  • sl
  • de
  • it
  • hr
Zalino vino

Zalino vino

Elegantna rebula s čvrsto sktrukturo in propoznavno briško mineralnostjo.

Štorija .. Več o blagovni znamki

Videz, aroma in okus

+

Videz: globoko rumene barve z zlatim odtenkom.
Aroma: spominja na sredozemske agrume in cedro. Zaokrožena z nežno aromo vanilje in sveže kruhove skorje.
Okus: eleganten, svež in harmoničen. Nežna nota sladkih taninov v dolgem zatonu.

Sommelier priporoča

+

K hrani: osvežilne solate, jedi iz belih morskih rib in morskih sadežev, rižota z zelenjavo ter testenine z zelenjavnimi omakami.
Temperatura serviranja: 12 °C.
Potencial staranja: do 8 let.

Način pridelave

+

Poreklo:
Vinorodni okoliš: Brda
Lega vinogradov: JV, V, J
Oblika vinogradov: terase
Nadmorska višina: 120-250 m
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Gostota sajenja: 5,000 trsov /ha
Starost vinogradov: 15-40 let
Tip zemlje: lahek lapor, peščenjak
Podnebje: submediteransko, mešanje toplega morskega zraka in hladnih alpskih vetrov
Grozdje
Sorta: 100% Rebula
Trgatev: izključno ročna
Fermentacija: 100% v 6000l hrastovih sodih
Zorenje: 100% v 6000l hrastovih sodih 12 mesecev
Mlečno kislinska fermentacija: delna

Parametri

+
Letnik vina: 2013
Alkohol: 14% vol
Skupne kisline: 5,31 g/l
pH: 3,38
Ostanek sladkorja: 5,1 g/l

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.