Vaš jezik?
  • en
  • sl
  • de
  • it
  • hr
Vino in čokolada

Vino in čokolada

Omamno bogato vino za ekstravagantno spajanje s čokolado.

Videz, aroma in okus

+

Videz: temno rubinasto rdeče barve z vijoličnim odsevom.

Aroma: po višnjevi in slivovi marmeladi, vanilji in črni čokoladi.

Okus: polno, toplo in svilnato, dolg in žameten zaton.

Sommelier priporoča

+

K hrani: črna čokolada.

Temperatura serviranja: 16-18 °C.

Potencial staranja: do 2 leti.

Način pridelave

+

Poreklo:
Vinorodni okoliš:Brda
Lega vinogradov: JZ, JV
Oblika vinogradov: terase
Nadmorska višina: 80 – 350 m
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Gostota sajenja: 5,000 trsov/ha
Starost vinogradov: 10 – 25 let
Tip zemlje: glina
Podnebje: submediteransko, mešanje toplega morskega zraka in hladnih alpskih vetrov
Grozdje
Sorta: 100 % Merlot
Trgatev: izključno ročna, grozdje je trganov lesene zabojčke, kjer se nato suši 2 meseca
Vinifikacija: 10 – 15 dni at T= 25 – 28˚C
Fermentacija: 100% v francoskih in ameriških barrique sodčkih
Zorenje: 100 % v francoskih in ameriških barrique sodčkih, 24 mesecev »sur lie«
Mlečno kislinska fermentacija: popolna

Parametri

+
Letnik vina: 2009
Alkohol: 14,5% vol
Skupne kisline: 5,05 g/l
pH: 3,68
Ostanek sladkorja: 8,9 g/l

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.