Vaš jezik?
  • en
  • sl
  • de
  • it
  • hr
VERDUC

VERDUC

Avtohtoni sladki posebnež z aromo akacijevega cveta.

Videz, aroma in okus

+

Videz: Ime je dobil po rahlo zelenem odtenku, ki se odseva v sicer slamnato rumeni barvi

Aroma: listje gozdne jagode, v nadaljevanju prijetna aroma akacijevega cveta.

Okus: sladek in svež obenem, kar odlično spremlja sadne sladice.

Sommelier priporoča

+

K hrani: Najbolje se poda k sadnim omletam, sadnim pitam, višnjevem zavitku in sadnim strjenkam.

Temperatura postrežbe: 12-14°C

Potencial staranja: v temnem prostoru do 5 let

Način pridelave

+

Poreklo
Vinorodni okoliš: Brda
Površina vinogradov: 2 ha
Oblika vinogradov: terase
Način vzgoje: enojni Guyot
Nadmorska višina: 120 – 150 m
Gostota sajenja: 5,000 trsov/ha
Starost vinogradov: 10 – 25 let
Tip zemlje: lapor, peščenjak,
Podnebje: submediteransko, mešanje toplega morskega zraka in hladnih alpskih vetrov

Grozdje
Sorta:
100% Verduc, avtohtona sorta v Brdih

Trgatev: izključno ročna

Fermentacija
100% v posodah iz nerjavečega jekla

Zorenje
100% v posodah iz nerjavečega jekla

Parametri

+
Letnik vina: 2012
Alkohol: 10,5% vol
Skupne kisline: 7,16 g/l
pH: 3,24
Ostanek sladkorja: 102,2 g/l

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.