Vaš jezik?
  • en
  • sl
  • de
  • it
  • hr
Syrah

Syrah

Zeliščno-začimbni značaj. Prijetna tekstura.

Videz, aroma in okus

+

Videz: temno rubinasto rdeče barve s kavnim odtenkom.

Aroma: zeliščno-začimbni značaj, ki spominja na črni poper, meto in borov les. V ozadju se srečamo s prijetnim vonjem po cvetu vijolice, nežno sadno noto po borovnicah in slivah ter kakavovo kremo.

Okus: v ustih polno in gladko. Odhod rahlo pikanten s prijetnim svilnatim zatonom.

Sommelier priporoča

+

K hrani: širok izbor začinjenih mesnih jedi. Priporočamo ga ob bifteku z zelenim poprom, steakih v poprovi ali česnovi omaki, praženih jetrih v vinski omaki z janežem in meto, florentinskem zrezku in pikantnih zrelih sirih.

Temperatura serviranja:16-18°C

Potencial staranja: do 5 let.

Način pridelave

+

Podrijetlo
Vinorodni okoliš: Brda, selekcijski vinogradi
Oblik vinograda: terase
Uzgojni oblik: jednokraki Guyot
Nadmorska visina: 80 – 150 m
Gustoća sadnje: 5,000 trsova/ha
Starost vinograda: 10 – 25 godina
Tip tla: ilovača
Podneblje: submediteransko, miješanje toplog morskega zraka i hladnih alpskih vjetrova

Grožđe
Sorta:
100% syrah

Berba: isključivo ručna

Vinifikacija
8 – 10 dana, na T= 25 – 28˚C

Zrenje
100% u velikih hrastovim bačvama

Nagrade

+
Leto in ime ocenjevanja Letnik vina Nagrada
2013 Mednarodno ocenjevanje vin – Split 2012 Srebrna medalja

Parametri

+
Letnik vina: 2013
Alkohol: 13% vol
Skupne kisline: 4,83 g/l
pH: 3,61
Ostanek sladkorja: 1,7 g/l

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.