SAUVIGNONASSE Quercus
Sadno dišeč, kompleksen z okusom po mandljih.
Quercus .. Več o blagovni znamkiVidez, aroma in okus
+Videz: rumene barve z zlatim odtenkom.
Aroma: značilna edinstvena aroma po poljskem cvetju, bezgu, mandljih in borovih iglicah.
Okus: mineralna svežina, polno telo z bogatimi aromami in dolgim zatonom po mandljih.
Sommelier priporoča
+K hrani: Sezonske mineštre, pršut, frika in jedi s šparglji.
Temperatura serviranja: 10–12 °C.
Potencial staranja: do 3 leta.
Način pridelave
+Poreklo
Vinorodni okoliš: Brda
Lega vinogradov: JZ, J, V
Oblika vinogradov: terase
Nadmorska višina: 80 – 200 m
Način vzgoje: enojni Guyot
Gostota sajenja: 4,000- 5,000 trsov/ha
Starost vinogradov: 10 – 30 let
Tip zemlje: lapor, peščenjak
Podnebje: submediteransko, mešanje toplega morskega zraka in hladnih alpskih vetrov
Grozdje
Sorta: 100% Sauvignonasse
Trgatev: izključno ročna
Fermentacija: 100 % v posodah iz nerjavečega jekla, T=14°C
Zorenje: 100% v posodah iz nerjavečega jekla, 6 mesecev »sur lie«
Mlečno kislinska fermentacija: ne
Nagrade
+Ime in leto ocenjevanja | letnik | nagrada | |
---|---|---|---|
2017 | Concours Mondial Bruxelles (Belgija) | 2016 | srebrna medalja |
2017 | Vino Slovenija Gornja Radgona | 2016 | zlata medalja |
2019 | Vino Slovenija Gornja Radgona | 2018 | zlata medalja |
2020 | Decanter World Wine Awards (UK) | 2019 | bronasta medalja |
Parametri
+Alkohol: 13,5 % vol
Skupne kisline: 5,44 g/l
pH: 3,36
Ostanek sladkorja: 3,4 g/l