Vaš jezik?
  • en
  • sl
  • de
  • it
  • hr
REBULA Quercus

REBULA Quercus

Sinonim za Brda – osvežujoča in nepozabna.

Quercus .. Več o blagovni znamki

Videz, aroma in okus

+

Videz: bistro rumene barve s svežo zeleno noto.

Aroma: aroma limone, zelenega jabolka, cedre, grenivke, prijetno zaokrožena z nežnim vonjem akacije.

Okus: prijetna svežina, značilna za rebulo, ki očisti usta.

Sommelier priporoča

+

K hrani: božansko z ribami, morskimi sadeži in tipično briško kulinariko.

Temperatura serviranja: 8–10 °C.

Potencial staranja: do 3 leta.

Način pridelave

+

Poreklo

Vinorodni okoliš: Brda
Lega vinogradov: JV, V, J
Oblika vinogradov: terase
Nadmorska višina: 120-220 m
Način vzgoje: enojni Guyot
Gostota sajenja: 5,000-6,000 trsov/ha
Starost vinogradov: 10-40 let
Tip zemlje: lapor, peščenjak
Podnebje: submediteransko, mešanje toplega morskega zraka in hladnih alpskih vetrov

Grozdje
Sorta: 100% Rebula
Trgatev: izključno ročna

Fermentacija: 100 % v posodah iz nerjavečega jekla, T=14˚C
Zorenje: 100 % vina v posodah iz nerjavečega jekla, 6 mesecev “sur lie”
Mlečno kislinska fermentacija: ne

Nagrade

+
Leto in ime ocenjevanja Letnik vina Nagrada
2017 Vino Slovenija Gornja Radgona 2016 Srebrna medalja

Parametri

+
Letnik vina: 2016
Alkohol: 13% vol
Skupne kisline: 5,82 g/l
pH: 3,28
Ostanek sladkorja: 4,1 g/l

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.