Videz, aroma in okus
+Videz: slamnato rumene barve.
Aroma: nežna sortna cvetica.
Okus: osvežujoče in harmonično.
Sommelier priporoča
+K hrani: izredno se prilega predjedem, prigrizkom, ribjim jedem in belemu mesu.
Temperatura serviranja: 8–10 °C.
Potencial staranja: najboljše v letu, ko pride na trg.
Na voljo tudi zlata rebula, ali kot odprto vino v vinotekah in vinotočkah.
Način pridelave
+Poreklo
Vinorodni okoliš: Brda
Oblika vinogradov: terase
Tip zemlje: lapor, peščenjak
Podnebje: submediteransko, mešanje toplega morskega zraka in hladnih alpskih vetrov
Grozdje
Sorta: 100% rebula
Trgatev: izključno ročna
Parametri
+
Letnik vina: 2017
Alkohol: 11,5% vol
Skupne kisline: 4,84 g/l
pH: 3,32
Ostanek sladkorja: 3,8 g/l
Alkohol: 11,5% vol
Skupne kisline: 4,84 g/l
pH: 3,32
Ostanek sladkorja: 3,8 g/l