Vaš jezik?
  • en
  • sl
  • de
  • it
  • hr
REBULA Bagueri

REBULA Bagueri

Sodobnost in tradicija v enem. Macerirana rebula svojstvenega sloga.

Bagueri Superior .. Več o blagovni znamki

Videz, aroma in okus

+

Videz: globoko rumene barve z zlatim odtenkom.

Aroma: sortna, spominja na limono, cedro, grenivko. Prijetno zaokrožena z nežno aromo vanilje in sveže kruhove skorje.

Okus: poln, svež in harmoničen. Zaključek je gladek, z nežno noto sladkih taninov. Za vinske sladokusce.

Sommelier priporoča

+

K hrani: osvežilne solate, jedi iz belih morskih rib in morskih sadežev, rižota z zelenjavo ter testenine z zelenjavnimi omakami.

Temperatura serviranja: 12 °C.

Potencial staranja: do 10 let.

Način pridelave

+

Poreklo:

Vinorodni okoliš: Brda
Lega vinogradov: JV, V, J
Oblika vinogradov: terase
Nadmorska višina: 120-250 m
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Gostota sajenja: 5,000 trsov /ha
Starost vinogradov: 15-40 let
Tip zemlje: lahek lapor, peščenjak
Podnebje: submediteransko, mešanje toplega morskega zraka in hladnih alpskih vetrov

Grozdje
Sorta: 100% Rebula
Trgatev: izključno ročna
Fermentacija: 100% v 6000l hrastovih sodih
Zorenje: 100% v 6000l hrastovih sodih 12 mesecev

Mlečno kislinska fermentacija: delna

Nagrade

+
Leto in naziv ocenjevanja Letnik Nagrada
2017 Galicja Vitis, Poljska 2013 Zlata medalja
2017  Vinalies Internationales  2013 Zlata medalja
 2017  Concours Mondial Bruxelles  2013 Srebrna medalja
2017 Vino Slovenija Gornja Radgona 2013 Šampijon

Parametri

+
Letnik vina: 2013
Alkohol: 14% vol
Skupne kisline: 5,42 g/l
pH: 3,38
Ostanek sladkorja: 4,6 g/l

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.