Quercus red selection – Bag in Box
Rdeča zvrst, polna in mehka in predvsem…”TO GO”
Quercus .. Več o blagovni znamkiVidez, aroma in okus
+Videz: rubinasto rdeče barve z vijoličnim odtenkom
Aroma: češnjeva marmelada in zrelo rdeče sadje
Okus: mehko in polnega telesa z dolgim zatonom in značilnim priokusom temne čokolade
Sommelier priporoča
+K hrani: lepo se poda k rdečemu mesu, še posebej priporočamo z beaf steakom
Temperatura serviranja: 14 – 16 °C.
Potencial staranja: do 3 leta
Način pridelave
+Poreklo
Vinorodni okoliš: Brda
Lega vinogradov: JZ, J, V
Oblika vinogradov: terase
Nadmorska višina: 80 – 200 m
Način vzgoje: enojni Guyot
Gostota sajenja: 4,000- 5,000 trsov/ha
Starost vinogradov: 10 – 30 let
Tip zemlje: lapor, peščenjak
Podnebje: submediteransko, mešanje toplega morskega zraka in hladnih alpskih vetrov
Grozdje
Trgatev: izključno ročna
Maceracija: 12 dni pri T=25°C
Fermentacija: 100 % v posodah iz nerjavečega jekla
Zorenje:v posodah iz nerjavečega jekla, 6 mesecev v barrique sodčkih ter 6 mesecev v velikih hrastovih sodih.
Parametri
+Alkohol: 13,5 % vol
Skupne kisline: 5,02 g/l
pH: 3,65
Ostanek sladkorja: 3 g/l