Vaš jezik?
  • en
  • sl
  • de
  • it
  • hr
Penina Quercus

Penina Quercus

Eleganten aperitiv. Živahnost mehurčkov je naravnost osvežujoča.

Quercus .. Več o blagovni znamki

Videz, aroma in okus

+

Videz: svetlo rumene barve z zelenimi odsevi, nepretrgan perlage.

Aroma: široka in vabljiva. Od cedre do zelenega jabolka.

Okus: se ujema z aromo – eleganten in svež.

Sommelier priporoča

+

K hrani: idealen aperitiv, lepo spremlja ribje jedi – bakalar, kaviar, koktajl z morskimi rakci, ribji carpaccio.

Temperatura serviranja: 6–8 °C.

Potencial staranja: najboljše v letu, ko pride na trg, vendar v temnem prostoru do 2 leti.

Način pridelave

+

Poreklo

Vinorodni okoliš: Brda
Oblika vinogradov: terase
Nadmorska višina: 80 – 200 m
Način vzgoje: enojni Guyot
Gostota sajenja: 4.000 – 5.000 trsov/ ha
Starost vinogradov: 10 – 25 let
Tip zemlje: fliš, lapor, peščenjak
Podnebje: submediteransko, mešanica toplega morskega zraka in vpliva hladnih alpskih vetrov
Grozdje
Sorta: 50 % Rebula avtohtona sorta iz Goriških brd, 50 % Chardonnay,
Trgatev: izključno ročna

Fermentacija 100% v posodah iz nerjavečega jekla pri T = 14˚C
Sekundarna fermentacija: 100 % v charmat tankih pri T=16˚C
Zorenje: 100 % v charmat tankih 10 mesecev »sur lie«

Parametri

+
Letnik vina: 2014
Alkohol: 12% vol
Skupne kisline: 7,22 g/l
pH: 3,20
Ostanek sladkorja: 15,7g/l

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.