• en
  • sl
  • it
Single Vineyard Motnik

Single Vineyard Motnik

Samosvoja in edinstvena rebula z očarljivo zeliščno noto.

Videz, aroma in okus

+

Single vineyard Motnik je samosvoja in edinstvena rebula, ki ima popolnoma drugačen značaj od naših drugih vin. Je oranžno vino z desetmesečno maceracijo, a smo postopek zapeljali tako, da je vino dejansko zlate barve. Njegovo polno telo in živahna svežina, značilna za rebulo, se dopolnjujeta z omamno zeliščno aromatiko. V vinu se prepletata tradicija starega briškega izročila ter sodobno znanje in interpretacija enega najprodornejših slovenskih enologov Darinka Ribolice ter našega glavnega kletarja, Igorja Skubina.

 

 

Sommelier priporoča

+

Potencial staranja: 20 let in več.

Način pridelave

+

Single vineyard Motnik je sodobno vino s prastarim izročilom. Da je polno dozorelo grozdje postalo veliko vino, so naši nonoti sode skrbno razkužili z dimom briških naravnih zelišč. Tradicijo sta eden najprodornejših slovenskih enologov, Darinko Ribolica, in glavni kletar Igor Skubin nadgradila s pionirskim raziskovanjem in sodobno interpretacijo. Nastala je samosvoja in edinstvena rebula. V njej se sredozemske dišave prepletajo z dovršenim slogom ene najuglednejših slovenskih vinskih hiš.

Omejena serija 1272 steklenic.

Vino za meditacijo, edinstveno na svetu.

Nagrade

+
Year and the name of the evaluation Vintage Award
2020 Decanter World Wine Awards (UK) 2014 Zlata medalja

Parametri

+
Letnik vina: 2014
Alkohol: 13% vol
Skupne kisline: 5,09 g/l
pH: 3,36
Ostanek sladkorja: 2,7 g/l

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.