Tehnični list
Videz, aroma in okus
+Videz: temne žametno rubinaste barve.
Aroma: poudarjena, po črnem ribezu, slivovi marmeladi, kakavu, čokoladi in meti.
Okus: mehak, prijetne note zrelega jagodičja in slive, nato značilen priokus črne čokolade. Močna struktura s prijetno svežino. Prijetno dolg in topel odhod.
Sommelier priporoča
+K hrani: divjačina, rdeče meso v vseh oblikah (pečeno, na žaru ali suho), zrel, rahlo pikanten ovčji sir, temna čokolada.
Temperatura serviranja: 16-18 °C.
Potencial staranja: do 10 let.
Način pridelave
+Poreklo:
Vinorodni okoliš:Brda
Lega vinogradov: JZ, JV
Oblika vinogradov: terase
Nadmorska višina: 80 – 350 m
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Gostota sajenja: 5,000 trsov/ha
Starost vinogradov: 10 – 25 let
Tip zemlje: glina
Podnebje: submediteransko, mešanje toplega morskega zraka in hladnih alpskih vetrov
Grozdje
Sorta: 100 % Merlot
Trgatev: izključno ročna
Vinifikacija: 10 – 15 dni at T= 25 – 28˚C
Fermentacija: 100% v francoskih in ameriških barrique sodčkih
Zorenje: 100 % v francoskih in ameriških barrique sodčkih, 24 mesecev »sur lie«
Mlečno kislinska fermentacija: popolna
Nagrade
+Leto in ime ocenjevanja | Letnik vina | Nagrada | |
---|---|---|---|
2019 | Concours Mondial de Bruxelles | 2015 | Velika zlata medalja |
2019 | Decanter World Wine Awards (UK) | 2015 | Bronasta medalja |
2019 | Galicja Vitis, Poljska | 2015 | Zlata medalja |
2020 | Vino Slovenija Gornja Radgona 2020 | 2016 | Zlata medalja |
Parametri
+Alkohol: 14,5 % vol
Skupne kisline: 4,88 g/l
pH: 3,60
Ostanek sladkorja: 3,0 g/l