• en
  • sl
  • it
Krasno Orange

Krasno Orange

Ekspresija maceriranega belega grozdja.

Več o Trajnostni pridelavi v Kleti Brda TUKAJ.

Videz, aroma in okus

+

Videz: rahlo bakrene barve z jantarnimi odtenki

Aroma: kutina, zrela hruška, pečene briške pituralke, zaznamo timijan.

Okus: Izrazita mineralnost, agrumi in timijan. Nežni sladki tanini in dolg, svež ter trajen pookus, zaokrožen s praženimi mandlji.

Sommelier priporoča

+

K hrani: Začinjene pečene ribe in piščanec, azijska hrana, odlično gre k pečenem kostanju.

Potencial staranja: do 5 do 10 let

Temperatura serviranja: 12 – 14˚C

Način pridelave

+

Poreklo:
Vinorodni okoliš: Brda
Lega vinogradov:  JV, J, JZ
Oblika vinogradov: terase
Nadmorska višina: 120-250 m
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Gostota sajenja: 4,000 trsov/ha
Starost vinogradov: 15-30 let
Tip zemlje: opoka
Podnebje: submediteransko, mešanje toplega morskega zraka in hladnih alpskih vetrov

Grozdje:
Sorta: rebula, sauvignonasse, malvazija
Trgatev: izključno ročna
Fermentacija: Vsaka sorta posebej. Rebula je fermentirala skupaj z jagodnimi kozicami v lesenih posodah 12 mesecev. Sauvignonasse je fermentiral v inox posodi 1 mesec, prav tako malvazija.
Zorenje: Rebula v leseni posodi 12 mesecev, sauvignonasse in malvazija v inox posodah 12 mesecev.
Mlečno kislinska fermentacija: rebula 100%, pri sauvignonassu in malvaziji pa delna.

Več o Trajnostni pridelavi v Kleti Brda TUKAJ.

Parametri

+
Letnik vina: 2018
Alkohol: 13 % vol
Skupne kisline: 5,18 g/l
pH: 3,47
Ostanek sladkorja: 4,3 g/l

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.