de Baguer Chardonnay- Sauvignon
Struktura, aromatika, eleganca.
Vinski svetovalec .. Več o blagovni znamkiVidez, aroma in okus
+Videz:
Zlato rumene barve z zelenim odtenkom.
Aroma:
Kompleksna aroma Chardonnaya z zaznavnimi notami agrumov, melone, praženih oreščkov, prepletena s svežino, zeliščnostjo Sauvignona.
Okus:
Bogat,strukturen,mehak in hkrati zeliščen. Sadni, tropski okus sadja trajen in eleganten. Odhod je dolg in žameten.
Sommelier priporoča
+Sommelier priporoča:
Dimljeni losos z avokadom, riba v pečici, belo meso z zelišči.
Temperatura serviranja
10–12 °C.
Potencial staranja:
do 15 let.
Način pridelave
+Poreklo:
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Lega vinogradov: JZ, JV
Oblika vinogradov: Terase
Nadmorska višina: 80 – 250 m
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Gostota sajenja: 4,000 – 5,000 trsov/ ha
Starost vinogradov: 10 – 30 let
Tip zemlje: Opoka
Podnebje: Submediteransko, mešanje toplega morskega zraka in hladnih alpskih vetrov
Grozdje:
Sorta: 70% Chardonnay, 30 % Sauvignon
Trgatev: izključno ročna
Fermentacija: Chardonnay 100 % v francoskih »barrique« sodčkih,
Sauvignon 100 % v inox tanku.
Zorenje: Chardonnay 100% v francoskih »barrique« sodčkih, 12 mesecev »sur lie«,
Sauvignon 100% v inoxu, 12 mesecev »sur lie«.
Mlečno kislinska fermentacija: delna (Chardonnay).
Parametri
+Alkohol: 14 % vol
Skupne kisline: 5,32 g/l
pH: 3,35
Ostanek sladkorja: 2,6 g/l