CABERNET SAUVIGNON Bagueri
Tehnični list
Videz, aroma in okus
+Videz: globoke rubinasto rdeče barve z vijoličnim odsevom.
Aroma: poudarjena, po črnem ribezu, slivovi marmeladi, kakavu, čokoladi in meti.
Okus: žameten in poln, s sladkimi tanini, ki z vaniljevo aromo tvorijo izredno harmonično in kompleksno vino.
Sommelier priporoča
+K hrani: biftek s poprovo omako, florentinski zrezek, divjačina.
Temperatura serviranja: 16-18˚C.
Potencial staranja: do 10 let.
Način pridelave
+Poreklo
Vinorodni okoliš: Brda
Lega vinogradov: JZ, JV
Oblika vinogradov: terase
Nadmorska višina: 100 – 350 m
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Gostota sajenja: 4,000 – 5,000 trsov/ha
Starost vinogradov: 10 – 30 let
Tip zemlje: glina in peščenjak
Podnebje: submediteransko, mešanje toplega morskega zraka in hladnih alpskih vetrov
Grozdje
Sorta: 100% Cabernet Sauvignon
Trgatev: izključno ročna
Vinifikacija
10 – 15 dni; T= 25 – 28˚C
Fermentacija:
80% v francoskih in ameriških barrique sodčkih,
20% v velikih hrastovih sodih
Zorenje:
80% v francoskih in ameriških barrique sodčkih, 24 mesecev »sur lie«
20% v velikih hrastovih sodih
Mlečno kislinska fermentacija: popolna
Nagrade
+Leto in ime ocenjevanja | Letnik vina | Nagrada | |
2018 | Concours Mondial Bruxelles | 2013 | Srebrna medalja |
2018 | Vino Ljubljana | 2013 | Prvak vinorodnega okoliša, Zlata medalja |
2019 | Galicja Vitis, Poljska | 2015 | Zlata medalja |
2019 | Vino Slovenija Gornja Radgona | 2015 | Zlata medalja |
2020 | Vino Slovenija Gornja Radgona | 2016 | Šampion |
Parametri
+Alkohol: 14 % vol
Skupne kisline: 5,3 g/l
pH: 3,62
Ostanek sladkorja: 2,9 g/l