Videz, aroma in okus
+Videz: rumenkaste barve z nežnim zelenkastim leskom.
Aroma: sadna, spominja na jabolko, grenivko in limono.
Okus: v ustih je gladko, sveže, srednje polnega telesa in prijetno toplo.
Sommelier priporoča
+K hrani: lepo dopolnjuje lahko začinjene mesne in zelenjavne jedi.
Temperatura postrežbe: 8–10 °C.
Potencial staranja: najboljše v letu, ko pride na trg
Na voljo tudi kot odprto vino v vinotekah in vinotočkah.
Način pridelave
+Poreklo
Vinorodni okoliš: Brda
Oblika vinogradov: terase
Tip zemlje: lapor, peščenjak
Podnebje: submediteransko, mešanje toplega morskega zraka in hladnih alpskih vetrov
Grozdje
Sorta: 100% beli pinot
Trgatev: izključno ročna
Parametri
+
Letnik vina: 2016
Alkohol: 13,5% vol
Skupne kisline: 5,45 g/l
pH: 3,37
Ostanek sladkorja: 4,3 g/l
Alkohol: 13,5% vol
Skupne kisline: 5,45 g/l
pH: 3,37
Ostanek sladkorja: 4,3 g/l