Bagueri ZERO
Penina za izkušene. Odkrita in elementarna.
Bagueri Superior .. Več o blagovni znamkiTehnični list
Videz, aroma in okus
+Videz: rumeno zelene in zlate barve – prepletanje svežine in zrelega zaznamo že na prvi pogled. Drobni in subtilni mehurčki so živahni in energični.
Aroma: kompleksna in zapeljiva aroma suhega sadja s kančkom kruhove skorje. Prepriča izrazita mineralnost in poudarjena svežina citrusov.
Okus: zaznati je pecivo in bele sadeže, citruse ter polno in harmonično mineralnost, ki doživi vrhunec v prepričljivem in dolgem zaključku.
Sommelier priporoča
+K hrani: izbrana penina za poznavalce. Najbolje se bo odrezala kot aperitiv v kombinaciji s sušijem ali rakci.
Temperatura serviranja: 6–8 °C.
Potencial staranja: v temnem prostoru do 2 leti.
Način pridelave
+Način pridelave: Klasična metoda
Poreklo
Vinorodni okoliš: Brda
Vinorodni kraji – lege: Kozana, Vedrijan, Cerovo, Vipolže
Lega: v, sv
Površina vinogradov: 3 ha
Oblika vinogradov: terase
Nadmorska višina: 80 – 200 m
Način vzgoje: enojni Guyot
Gostota sajenja: 4.000 – 5.000 trsov/ ha
Starost vinogradov: 10 – 25 let
Tip zemlje: fliš, lapor, peščenjak
Podnebje: submediteransko, mešanica toplega morskega zraka in vpliva hladnih alpskih vetrov
Zastopanost sort: Chardonnay, Modri pinot, Rebula
Fermentacija: 100% v inox tankih
Sekundarna fermentacija: v steklenicah
Zorenje: vsaj 60 mesecev na kvasovkah
Degoržiranje: ročno
Dosage: 0 g/L – Brut Nature (brez dodanega sladkorja)
Nagrade
+Year and the name of the evaluation | Vintage | Award | |
---|---|---|---|
2015 | Chardonnay du monde | 2011 | Silver Medal |
2015 | Vino Ljubljana | 2011 | Gold Medal |
2014 | Beo Wine Challenge – Srbija | 2009 | Gold Medal |
2018 | Revija Dolcevita | 2011 | penina leta |
Parametri
+Alkohol: 12,5% vol
Skupne kisline: 7,28 g/l
pH: 2,92
Ostanek sladkorja: 3,6 g/l