Vaš jezik?
  • en
  • sl
  • de
  • it
  • hr
Bagueri BRUT

Bagueri BRUT

Klasična penina inovativnega sloga. Rebula ji vdahne značilen karakter.

Videz, aroma in okus

+

Videz: aristokratsko zlate barve, fine verige mehurčkov.

Aroma: kompleksna in elegantna, dominantne sadno-cvetne note, zaokrožene z zadržano noto kruhove skorje.

Okus: suha, elegantna penina z izjemno obstojnostjo okusa. Zaokrožena svežina podpira močno strukturo.

Sommelier priporoča

+

K hrani: aperitiv, ki lahko parira celo jedem izrazitejših okusov, kot so telečji carpaccio, puranje prsi na žaru in marinirana sveža riba s citrusi.

Temperatura serviranja: 6–8 °C.

Potencial staranja: v temnem prostoru do 2 leti.

Način pridelave

+

Poreklo

Vinorodni okoliš: Brda
Vinorodni kraji – lege: Kozana, Vedrijan, Cerovo, Vipolže
Lega: v, sv
Površina vinogradov: 3 ha
Oblika vinogradov: terase
Nadmorska višina: 80 – 200 m
Način vzgoje: enojni Guyot
Gostota sajenja: 4.000 – 5.000 trsov/ ha
Starost vinogradov: 10 – 25 let
Tip zemlje: fliš, lapor, peščenjak
Podnebje: submediteransko, mešanica toplega morskega zraka in vpliva hladnih alpskih vetrov
Fermentacija
100% v inox tankih
Sekundarna fermentacija
v steklenicah
Zorenje
vsaj 36 mesecev na kvasovkah
Zastopanost sort:
50 % chardonnay, 30 % modri pinot, 20 % rebula

 

Nagrade

+
Leto in ime ocenjevanja Letnik vina Nagrada
2017 Vins Extremes (Italija) Zlata medalja

Parametri

+

Alkohol: 12,5% vol
Skupne kisline: 5,6 g/l
pH: 3,26
Ostanek sladkorja: 7,1 g/l

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.