• en
  • sl
  • it

Vabljeni v vinoteko Dom rebule na Gradu Dobrovo

V arkadah grajskega dvorišča Gradu Dobrovo že dobra dva meseca deluje Dom rebule – vinoteka, posvečena izključno rebulam. Ob otvoritvi so se najprej predstavile rebule sodelujočih vinarjev na Master Classu Brda – Home of Rebula, program pa smo že razširili tudi z drugimi briškimi vinarji in v prihodnje želimo gostom predstaviti tudi rebule od drugod. Vse v skladu z osnovno idejo, da vsak obiskovalec začuti, da je to zares Home of Rebula.

Novo domovanje rebule predstavlja fizični prostor te avtohtone sorte, ki je doma v Brdih. Tukaj je preživela že stoletja dobrih in slabih let, saj je sorta, ki je najbolje prilagojena našemu teorroirju in daje najboljše rezultate prav na briški opoki. Dom rebule pa bo vključeval vse, kar je rebula bodisi v Brdih, Vipavski dolini, Furlaniji ali od kod drugod, saj želimo, da reprezentira vse tisočere obraze te sorte.

Degustacije rebul potekajo na način »self-guided wine tasting« torej, si gostje lahko degustacijske vzorce vina natočijo iz vinskih avtomatov. Naenkrat bo v vinoteki moč poskusiti 24 različnih rebul. Gostje lahko po degustaciji vina, ki so jim bila všeč, tudi kupijo. Dom rebule je v času od odprtja privabil že več kot 200 gostov, predvsem mlajše generacije tako iz Slovenije kot iz tujine. Obiskovalci imajo radi možnost, da sami v svojem ritmu in neobremenjeno degustirajo vina ter se tako spoznavajo z raznolikostjo, ki jo ponuja rebula.

Vinoteka je odprta od srede do nedelje med 13. in 20. uro. Vabljeni!

 

Objavljeno dne 26. 8. 2020 v kategoriji:

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.