• en
  • sl
  • it

Vino za piknik

Se odpravljate na piknik? Vam je že zadišalo po žaru, sezonski zelenjavi, sočnih sendvičih na sveže pokošeni travi? Z izborom pravega vina boste tudi druženju v naravi dali vašo osebno noto. Ponujamo vam nekaj nasvetov.

Temperatura je pomembna. Na vročem poletnem soncu se ne bo segrelo le vzdušje, tudi vino bo kmalu postalo pretoplo, da bi vam bilo v užitek. Zato svetujemo, da tako bela kot rdeča vina ohladite pred odhodom na piknik in jih tudi med transportom hranite v hladilnih torbah ali drugi embalaži, ki omogoča hlajenje in ohranjanje temperature.
Bodimo praktični! Na pikniku nimamo udobja domače kuhinje, zato izberimo vina z navojnim zamaškom, ker olajšajo odpiranje in zapiranje steklenice na pikniku ter hranjenje samega vina. Druga možnost je vino v praktični embalaži bag in box, ki omogoča zelo enostaven transport in način hrambe ter točenja.
Na piknik sveže in LIGHT – Na pikniku bomo jedli enostavne, a okusne jedi. Tudi vina naj bodo sveža, sadnega vonja.  Kompleksna, v lesu šolana vina niso najprimernejši izbor. Rose je naprimer klasika za dober piknik. Če se odločimo za rdeča vina, bodo vina stila beaujolais ali lažja rdeča vina prava izbira.

Še nekaj smernic spajanja vina in različnih tipov hrane na pikniku:

K jedem z žara priporočamo lahka rdeča vina (Merlot Villa Brici LIGHT, Prvin)

K ribjim jedem priporočamo lahka bela sveža vina (Rebula Villa Brici, Sauvignon blanc Quercus).

Sendviči, solate, testenine – sadno dišeča bela vina srednjega telesa ali rose (Rose Quercus, Sivi pinot Villa Brici Light in Chardonnay Villa Brici Light)

Sadne sladice – lahka sladka vina (Sladki Quercus)

Objavljeno dne 3. 6. 2015 v kategoriji:

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.