• en
  • sl
  • it

Vino Krasno med TOP 20 belimi vini v Veliki Britaniji

Dobrovo, 20. 11. 2019

Vino Krasno med TOP 20 belimi vini v Veliki Britaniji

V začetku tedna nas je razveselila novica, da je britanska revija The Guardian vino Krasno Savignon Blanc-Ribolla, ki ga prodajamo na tem zahtevnem tržišču, uvrstila med TOP 20 belih vin, ki jih svojim bralcem priporočajo za nakup v prihajajočem prazničnem času. V članku z naslovom »The 50 best wines for Christmas 2019« je avtor in vinski pisec David Williams, o vinu zapisal, da ga odlikuje svežina in pristna sadnost, ki sta zaščitna znaka mnogih belih vin s tega področja.

Sodelovanje z britanskim kupcem Majestic Wine, ki ima več kot 200 trgovin po vsej Veliki Britaniji, se je začelo leta 2015. Takrat smo na njihovo pobudo pripravili prvi vzorec zvrsti svetovne sorte – sauvignon blanca – in lokalne sorte – rebule. Sveža in elegantna kombinacija sauvignona, ki daje vinu aromatičnost, in briške rebula, ki doda svežino, se je izkazala za odlično, saj smo leto kasneje v Veliko Britanijo že poslali prvo naročilo. Konsistentna kakovost našega vina je kupca prepričala in leta 2018 smo asortima razširili na še eno sorto, in sicer Krasno Pino Bianco.

Linija vin Krasno je svoje ime dobilo po najvišje ležeči briški vasici Krasno, ki ima dolgo vinogradniško tradicijo in izjemne lege. Tu se pridne briške roke srečajo z danostmi narave in iz nje iztisnejo le najboljše. Krasno je gastronomska linija vin, ki jih odlikuje pravo ravnotežje med strukturo in svežino. Nastala je leta 2012, ko sta bili slovenskemu trgu predstavljeni dve zvrstni vini. Glede na pozitivne odzive doma in kasneje tudi v tujini pa smo linijo razširili na 6 polnitev – Krasno belo in rdeče ter  Krasno rebula, pinot noir, merlot in syrah. Vina Krasno so letos prejela tri zlate medalje na ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona (Krasno belo 2018, Krasno rdeče 2017, Krasno merlot 2017). Kakovost linije pa je bila prepoznana tudi v tujini, saj je Krasno rebula 2016  letos na prestižnem ocenjevanju Decanter World Wine Award prejela srebrno medaljo.

Povezava do članka tukaj.

 

 

 

Objavljeno dne 20. 11. 2019 v kategoriji: , , ,

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.