• en
  • sl
  • it

Vina Bagueri ponovno slavijo – tokrat na ocenjevanju Mondial des Vins Extrêmes

Bagueri Merlot 2016 in Bagueri Sauvignon Blanc 2017 sta bila na letošnjem 23. ocenjevanju Mondial des Vins Extrêmes v Italijanski Valle d’Aosta nagrajena z zlato medaljo.  

Mondial des Vins Extrêmes je mednarodno vinsko ocenjevanje, ki se ga lahko udeležijo samo vina iz regij, kjer so razmere za pridelavo ekstremne – strma pobočja in terase z nad 500 metri nadmorske višine ali na oddaljenih otokih. Na zelo zahtevnih legah torej, ki terjajo veliko ročnega dela, a se zato v vinih s teh področji toliko bolj izrazito pokaže terroir. Med takšne vinorodne dežele, ki predstavljajo le 0,5% od 3,5 milijonov hektarjev evropskega vinogradništva, se umeščajo tudi Brda.

Na letošnjem ocenjevanju so sodelovali vinarji iz 19 evropskih držav ter tudi vinarji iz Armenije, Čila, Gruzije, Kazahstana, Izraela, Libanona in Turčije. Med več kot 700 vzorci sta Bagueri Merlot 2016 in Bagueri Sauvignon Blanc 2017 prejela zlato medaljo. Ocenjevalce je Bagueri Merlot prepričal s svojo  intenziteto, sadno aromo, ki spominja na slivovo marmelado in gozdne sadeže ter s pridihom vanilje, ki ga vino dobi zaradi zorenja v najboljših hrastovih sodih. Bagueri Sauvignon Blanc pa je navdušil s sortno in večplastno aromo ter s svilnatim okusom in srednje polnim telesom.

Vzgoja vinske trte na terasah, ki so jih vztrajni briški vinogradniki vklesali v značilno briško zemljo – opoko, je zgovoren primer »herojskega« vinogradništva, ki daje avtentična in edinstvena vina, prav zaradi leg, ki so zahtevne in tako drugačne od masovne ravninske pridelave.

 

Objavljeno dne 4. 9. 2020 v kategoriji:

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.