• en
  • sl
  • it

V Brda prikolesarilo 985 junakov

V soboto, 3.6. 2017 je iz Ljubljane v Brda prikolesarilo 985 udeležencev maratona Junaki vinogradov. Tradicionalna športna prireditev, ki vabi na briške češnje, ima letos tudi dobrodelno vsebino, saj bo Klet Brda od dneva maratona do 9.6. od vsake prodane steklenice rebule namenila 1  evro za dobrodelno akcijo, ki bo otrokom v stiski omogočila počitnice na morju.

Trasa rekreativnega maratona je dolga 108 km in poteka od Ljubljane do Brd, s postankom pri Fruktalu v Ajdovščini. V cilju so nagradili najštevilčnejše klube. Letos so si pokale prislužili klubi Omega Air (59 kolesarjev), domači Kolesarski klub Brda (50 kolesarjev), KD Žolna šport (23 kolesarjev) in KD Dvig (17 kolesarjev). Najmlajši kolesar je bil star 13 let, najstarejši pa 77. Vsi udeleženci so sodelovali v žrebanju nagrad s strani sponzorjev in organizatorja.

Klet Brda je bila ob zaključku maratona startna točka dobrodelnega kolesarjenja priljubljenega radijskega voditelja radia 1 Mihe Deželaka, ki je v lanskoletni akciji uspel zbrati kar 62.000 eur za otroke v stiski. Miha Deželak bo tudi letos, začenši z briškimi griči, kolesaril po Sloveniji v ta namen.

Klet Brda sodeluje tudi na briških Dnevih odprtih kleti – svoja vrata bo za obiskovalce odprla v nedeljo, 4.6.2016, od 11.00 do 19.00. Takrat bo na ogled tudi nova razstava vinarstva in vinogradništva v Brdih, ki se nahaja pred vhodom v samo klet.

Objavljeno dne 3. 6. 2017 v kategoriji: , ,

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.