• en
  • sl
  • it

The Times uvrstil Krasno med 50 TOP vin zimske sezone

Najpomembnejši britanski dnevnik The Times je Krasno, vino Kleti Brda, uvrstil med 50 najboljših vin britanske zimske sezone. Novinarka in Master of Wine  Jane MacQuitty, je v svoji oceni  poudarila, da ta bela zvrst temelji na rebuli, stari lokalni sorti, ki uspeva na strmih briških pobočjih. »Rebula s svojo sadnostjo lepo podpira karakteristični profil sauvignona, kjer sta izrazita svežina in vonj po bezgu«, je še zapisala.

Klet Brda je Krasno pričela izvažati na britanski trg leta 2015, kar je pripeljalo dramatičnega povečanja prodaje. Preskok sovpada tudi z vstopom v portfelj enega največjih britanskih vinskih trgovcev – Majestic Wine plc v letu 2016 v in v verigo kar 400 pubov Youngs leta 2015.  Pri tem je več kot zanimivo, da so britanski »buyerji«  – vodje nabave pri poslovnih partnerjih – prvoosebno sodelovali z enologi Kleti Brda pri ustvarjanju posebne zvrsti, ki bi prepričala okus otočanov.

?

Klet Brda sicer izvaža v Veliko Britanijo že od leta 2004. Prodajne rezultate je postopno povečevala do leta 2011, ko so bili z linijo quercus izbrani za dobavitelja vin v verigi 32 pubov Geronimo, s čimer se je zgodil prvi pomembnejši preskok v prodaji, še večji preobrat pa leta 2015, ko so v verigi Youngs pričeli s prodajo vin Quercus na kozarec . Leta 2016 pa se je izvoz skozi kanale skupine Majestic kar potrojil.

Velika Britanija velja za trg, kjer je vinska konkurenca z vsega sveta najbolj izrazita. Rastoči izvoz v tej državi je plod brezkompromisne kakovosti in dolgoletnih prizadevanj. Klet Brda pa je kupce v zadnjih letih prepričala tudi z vložkom v vsebinski marketing, saj je vodstveno osebje distribucijskih podjetij in nekaterih lokalov sodelovalo na novinarskih trgatvah in posebej za poslovne partnerje pripravljenih dogodkih. Klet Brda je tako odprla diskurz o herojskem vinogradništvu doma in v tujini ter o rebuli kot tisti sorti, ki najbolj neposredno govori o terroiru. Med drugim je na novinarski trgatvi 2016 delavnico o rebuli vodila  enologinja in Master of Wine Caroline Gilby, sodelovali pa so tudi kupci iz verig Young’s in Majestic.

Načrti za leto 2017 so ambiciozni, saj so vina Kleti Brda očitno zaznali tudi  britanski vinski kritiki, kar je pomembna podpora izvoznim prizadevanjem in priznanje za originalnost in kakovost vin Kleti Brda.

Save

Save

Save

Objavljeno dne 9. 12. 2016 v kategoriji: ,

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.