• en
  • sl
  • it

Single vineyad Motnik prejel ZLATO MEDALJO na ocenjevanju Decanter

Decanter World Wine Awards (DWWA) je največje in najvplivnejše vinsko ocenjevanje na svetu, kjer vina ocenjuje 270 strokovnjakov z nazivom Master of Wine in tudi Master Sommelier z vsega sveta. Zaradi strogega postopka ocenjevanja ima tekmovanje zelo visok ugled na mednarodni ravni.

Na letošnjem 17. ocenjevanju je naše vino Motnik prejelo ZLATO MEDALJO in 95 točk. Single vineyard Motnik je samosvoja in edinstvena rebula, ki ima popolnoma drugačen značaj od naših drugih vin. Je oranžno vino z desetmesečno maceracijo, a smo postopek zapeljali tako, da je vino dejansko zlate barve. Njegovo polno telo in živahna svežina, značilna za rebulo, se dopolnjujeta z omamno zeliščno aromatiko. V vinu se prepletata tradicija starega briškega izročila ter sodobno znanje in interpretacija enega najprodornejših slovenskih enologov Darinka Ribolice ter našega kletarja, Igorja Skubina. Leta 2014 smo selekcionirali in ročno nabrali grozdje rebule v vinogradu Lisičk, ki leži na strmem pobočju nad vasjo Neblo. Terasast vinograd, ki raste na tipični briški zemlji opoki, je skozi vse leto skrbno obdelan po načelih trajnostne pridelave.

 

Objavljeno dne 22. 9. 2020 v kategoriji:

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.