• en
  • sl
  • it

Recept: Sredozemski brancin

Sredozemski brancin

 

SESTAVINE:

  • 4 fileji brancina brez kože (teža posameznega okoli 170 gramov)
  • rezine limone (po želji)
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica drobno sesekljanih listov sveže bazilike
  • 1 žlica drobno sesekljanega svežega timijana
  • 2 žličke posušene sivke
  • 1 žlička sesekljanega česna
  • ½ žličke soli
  • ¼ žličke sveže mletega črnega popra

 

NAVODILA:

Žar pripravite za neposredno peko pri visoki temperaturi (230–290 °C).

V majhni posodi zmešajte sestavine za pasto.

Pasto enakomerno premažite po obeh straneh filejev.

Rešetke za peko očistite s ščetko.

Fileje pecite od 5 do 7 minut z zaprtim pokrovom neposredno na žaru pri visoki temperaturi, dokler meso ne spremeni barve in začne odstopati od kože; vmes jih enkrat obrnite.

Odstranite jih z žara in postrezite še tople z rezinami limone.

ZRAVEN PRIPOROČAMO REBULO QUERCUS.

               NAKUP

*Recept iz Weber’s Big Book of Grilling™. Pripravila Jamie Purviance in Sandra S. McRae.

 

Sodeluj tudi v nagradni igri in osvoji bogate nagrade!

 

Objavljeno dne 26. 2. 2021 v kategoriji:

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.