• en
  • sl
  • it

Recept: Okusne kozice z omako iz pečenih čilijev in avokadato

Okusne kozice z omako iz pečenih čilijev in avokadato

 

SESTAVINE:

OMAKA

  • 3 čili paprike (po možnosti sorte Anaheim), vsaka dolga okoli 15 centimetrov
  • 1 zrel avokado, grobo sesekljan
  • 60 ml kisle smetane
  • 60 ml majoneze
  • 2 žlice grobo sesekljanega svežega kopra
  • 1 velik strok česna, grobo sesekljan
  • ½ žličke soli
  • ¼ žličke sveže mletega črnega popra

PREMAZ

  • 1 žlička grobo mletega česna
  • 1 žličke mlete paprike
  • ¾ žličke soli
  • ½ žličke mlete kumine
  • ¼ žličke sveže mletega črnega popra

 

  • 910 gramov velikih kozic z repki, olupljenih in očiščenih
  • ekstra deviško oljčno olje

 

NAVODILA:

Če uporabljate nabodala iz bambusa, jih vsaj 30 minut namakajte v vodi.

Žar pripravite za neposredno peko na srednji temperaturi (180–230 °C).

Rešetke za peko očistite s ščetko. Čilije pecite od 8 do 12 minut z zaprtim pokrovom neposredno na žaru pri srednji temperaturi, dokler ne počrnijo; občasno obrnite. Čilije premestite v skledo, pokrijte s plastično folijo in pustite 10 minut v sopari. Ko so dovolj hladni, odstranite in zavrzite konce, kožo in semena. Čilije dajte v mešalnik ali multipraktik. Dodajte preostale sestavine za omako in zmešajte, da dobite gladko omako za pomakanje. Če je omaka pregosta, dodajte malce vode. Omako premestite v servirno skledo.

V manjši posodi zmešajte sestavine za premaz.

Položite pet do sedem kozic na delovno površino in jih razporedite tako, da vse ležijo v isti smeri. Izberite kozice, ki so enake velikosti, da jih lahko kasneje položite skupaj in med njimi ni preveč prostora. Tako boste preprečili, da bi se kozice na žaru vrtele in izsušile. Vsako kozico po sredini nataknite na nabodalo. Ponovite za vse preostale kozice. Nabodala rahlo premažite z oljem in jih enakomerno premažite s premazom.

Temperaturo žara povečajte na visoko (230° do 290 °C). Rešetke za peko očistite s ščetko. Kozice z zaprtim pokrovom pecite od dve do štiri minute neposredno na žaru pri visoki temperaturi, dokler niso rahlo čvrste na površini in motne v sredici; enkrat jih obrnite. Odstranite jih z žara in postrezite tople.

ZRAVEN PRIPOROČAMO SAUVIGNON BLANC QUERCUS.

               NAKUP

*Iz uradne spletne strani podjetja Weber, pripravil Jamie Purviance.

 

Sodeluj tudi v nagradni igri in osvoji bogate nagrade!

Objavljeno dne 2. 3. 2021 v kategoriji:

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.