• en
  • sl
  • it

Recept: Losos na žaru

Losos na žaru

 

SESTAVINE:

  • 4 fileji lososa (s kožo) brez kosti, teža enega med 170 in 230 g,
    debelina med 2 in 3 cm
  • Ekstra deviško oljčno olje
  • sol
  • Sveže mleti črni poper
  • 1/2 limone, razrezane na rezine

 

NAVODILA:

Pripravite žar za neposredno pečenje na srednje visoki temperaturi (180–230 °C) in segrejte rešetke ali litoželezno ponev. 

Fileje lososa posušite s papirnatimi brisačkami. Bogato jih pomažemo z oljem in začinimo mesno stran s soljo in poprom.

S kovinsko lopatko fileje postavite neposredno na vročo površino, najprej tako, da je koža obrnjena navzgor, meso pa navzdol. Fileje toliko razmaknete, da jih je enostavno obrniti. Pokrov zaprite in fileje pecite na srednje visoki temperaturi, vse dokler jih ne morete z lahkoto odstraniti od površine, približno 3 minute. Obrnite jih na drugo stran in jih z zaprtim pokrovom pecite do želene zapečenosti. Če želite srednje zapečene (medium rare) še 3 do 5 minute na nizki temperaturi. Z lopatko odstranite kožo s filjev in jih postavite na predhodno segrete krožnike. Takoj postrezite z rezinami limone.  

ZRAVEN PRIPOROČAMO BELI PINOT QUERCUS.

              NAKUP

*Povzeto iz uradne spletne strani podjetja Weber, pripravil Jamie Purviance.

 

Sodeluj tudi v nagradni igri in osvoji bogate nagrade!

 

Objavljeno dne 26. 2. 2021 v kategoriji:

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.