Klapavice s parmezanom in česnom
POLIVKA
- 60 g zmehčanega masla
- 60 g fino naribanega parmezana
- 2 jušni žlici krušnih drobtin
- 2 zmleta stroka česna
- ½ žličke sveže mletega črnega popra
- ½ žličke soli
- 24 večjih klapavic, očiščenih
- 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja
POSEBNI PRIPOMOČKI
Perforirana posoda za peko na žaru ali litoželezna ponev
NAVODILA
Žar pripravite za neposredno peko na srednji temperaturi (180–230 °C).
V majhni skledi z vilicami premešajte sestavine za polivko. Rešetke za peko očistite s ščetko. Klapavice pecite na srednji temperaturi z zaprtim pokrovom, dokler se ne odprejo, nekje med 2 in 5 minut. Klapavice prenesite na krožnik, odstranite tiste, ki se niso odprle. Posodo za peko na žaru samostojno segrevajte okoli 10 minut.
Ko se klapavice dovolj ohladijo, da jih lahko vzamete v roko, odstranite zgornji del lupine in meso školjke pustite na spodnjem delu lupine. Na vsako klapavico dajte z eno jušno žlico polivke.
Klapavice zložite eno zraven druge v posodo za peko na žaru. Pecite na srednji temperaturi s pokritim pokrovom, dokler polivka ne začne brbotati, in sicer 2 do 5 minut. Odstranite z žara in posujte s svežim peteršiljem. Takoj postrezite.
ZRAVEN PRIROROČAMO CHARDONNAY QUERCUS.
*Iz uradne spletne strani podjetja Weber, pripravil Jamie Purviance.
Sodeluj tudi v nagradni igri in osvoji bogate nagrade!
Objavljeno dne 2. 3. 2021 v kategoriji: Novice