• en
  • sl
  • it

Recept: Klapavice s parmezanom in česnom

Klapavice s parmezanom in česnom

 

SESTAVINE:

POLIVKA 

  • 60 g zmehčanega masla
  • 60 g fino naribanega parmezana
  • 2 jušni žlici krušnih drobtin
  • 2 zmleta stroka česna
  • ½ žličke sveže mletega črnega popra
  • ½ žličke soli

 

  • 24 večjih klapavic, očiščenih
  • 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja 

POSEBNI PRIPOMOČKI

Perforirana posoda za peko na žaru ali litoželezna ponev

 

NAVODILA

Žar pripravite za neposredno peko na srednji temperaturi (180–230 °C).
V majhni skledi z vilicami premešajte sestavine za polivko. Rešetke za peko očistite s ščetko. Klapavice pecite na srednji temperaturi z zaprtim pokrovom, dokler se ne odprejo, nekje med 2 in 5 minut. Klapavice prenesite na krožnik, odstranite tiste, ki se niso odprle. Posodo za peko na žaru samostojno segrevajte okoli 10 minut. 

Ko se klapavice dovolj ohladijo, da jih lahko vzamete v roko, odstranite zgornji del lupine in meso školjke pustite na spodnjem delu lupine. Na vsako klapavico dajte z eno jušno žlico polivke. 

Klapavice zložite eno zraven druge v posodo za peko na žaru. Pecite na srednji temperaturi s pokritim pokrovom, dokler polivka ne začne brbotati, in sicer 2 do 5 minut. Odstranite z žara in posujte s svežim peteršiljem. Takoj postrezite.  

ZRAVEN PRIROROČAMO CHARDONNAY QUERCUS.

               NAKUP

*Iz uradne spletne strani podjetja Weber, pripravil Jamie Purviance.

 

Sodeluj tudi v nagradni igri in osvoji bogate nagrade!

Objavljeno dne 2. 3. 2021 v kategoriji:

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.