• en
  • sl
  • it

Quercus chardonnay je prejel srebrno medaljo

Letošnje, že 28. ocenjevanje Chardonnay du Monde® je potekalo med 9. in 12. marcem 2021 v Château des Ravatys v Burgundiji. Letos so na ocenjevanju sodelovala vina iz 36 držav in strokovna žirija se je držala strogih standardov kakovosti, ki zagotavljajo kredibilnost tega prestižnega mednarodnega ocenjevanja chardonnay-jev.

Ponosni smo, da je naš Quercus chardonnay 2020 prejel srebrno medaljo. 

Quercus chardonnay je neposreden, bogatega telesa in odločen. Je slamnato rumene barve, aroma zajema široko paleto od jabolka, melone do breskve in ananasa. Na okusu je vino gladko, polnega telesa z žametnim odhodom. Priporočamo ga k telečjemu ali svinjskemu kotletu, k začinjenim ribjim jedem in testeninam z odločnim okusom.

Grozdje je pridelano v vinogradih z jugozahodno, južno in vzhodno lego, ki ležijo na 80 do 200 m nadmorske višine. Stari med 10 in 30 let. Trgatev je izključno ročna, fermentacija in zorenje potekata v posodah iz nerjavečega jekla.

Objavljeno dne 17. 3. 2021 v kategoriji: , ,

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.